Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης¨«Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου» στο Κ.Π. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ Δήμου Παύλου Μελά, Σάββατο 10-3-2018, ώρα 22:00


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επισημοποίησε φέτος τη συνεργασία του με τους δήμους Καλαμαριάς και Παύλου Μελά, προσκαλώντας το κοινό να νιώσει δυνατά τον παλμό της φετινής διοργάνωσης και την κινηματογραφική δύναμη του ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο του επετειακού 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Από την πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι, στην Καλαμαριά και την Σταυρούπολη…

O προγραμματιστής Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης Τέλλος Φίλης προτείνει…
Παγκόσμια Πρεμιέρα στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά η προβολή του ντοκιμαντέρ «Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου» των Ιωάννη Γρηγορόπουλου & Μιχάλη Αριστείδου.
Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου από δυό νέα παιδιά που γύρισαν όλη την Ελλάδα, εκεί που άφησε το στίγμα του ο σπουδαίος αυτός αναμορφωτής του λαϊκού ήχου, από την Κω, την Νίσυρο ως την Θεσσαλονίκη και μίλησαν με ανθρώπους που δούλεψαν και δημιούργησαν μαζί του, μια ταινία αγάπης που συμμετέχουν o Διονύσης Σαββόπουλος που εξηγεί τι σημαίνουν τα αρχικά Ε.Ο.Ζ., ο Πασχάλης των Ολύμπιανς και τη σχέση του Νίκου Παπάζογλου με τους Ρόλλινγκ Στόουνς, ο Νίκος Ξυδάκης που περιγράφει πως ο Μαρσέλ Προύστ στάθηκε η αφορμή για ένα από τα δημοφιλέστερα τσιφτετέλια που γράφτηκαν, το "Τρελλή κι αδέσποτη"  ο Δημήτρης και ο Γιώργος Κοντογιάννης, η Ναταλία Ρασούλη και ο Ορφέα Περίδης, ο Νίκος Καπηλίδης και τα αδέλφια Νίκος και Μάνθος Αρμπελιάς, ο Θύμιος Ασημακόπουλος, ο Παναγιώτης Κατσούρας κι ακόμη ο Γιώργος Πεντζίκης, ο Χρήστος Μέγας, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Ασκληπιός Ζαμπέτης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιώργος Κολοβός, ο Γιώργος πολυζωίδης, ο Γιάννης Αλεξανδρής, ο Νίκος Φαρίνης και η Νίκη Παπαιωάννου. 
Στο πλαίσιο του ανοίγματος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην πόλη,  σας προτείνω την προβολή που θα γίνει σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά, στην αίθουσα ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ στις 10 Μαρτίου 2018 και ώρα 22:00.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς που νομίζω πως θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαιτέρως συγκινητική για όλους εμάς που αγαπήσαμε τον Νίκο και τα τραγούδια του και ταυτόχρονα θέλουμε με την παρουσία μας να υποστηρίξουμε τις πυλωτικές προβολές του Φεστιβάλ σε Δήμους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!