Νηστεία και αντιοξειδωτική διατροφή Από τη νηστεία των 40 ημερών στις 90 ημέρες ειδικής διατροφής για την πρόληψη ασθενειών


Νηστεία και αντιοξειδωτική διατροφή
Από τη νηστεία των 40 ημερών στις 90 ημέρες ειδικής διατροφής για την πρόληψη ασθενειών

Δεν είναι μόνο η κακή διατροφή, το στρες , το κάπνισμα και το αλκοόλ που ευθύνονται για την καθημερινή οξείδωση μας με απρόβλεπτες συνέπειες για τον οργανισμό μας.
Είναι και οι αρνητικές σκέψεις, οι λέξεις, ο εκνευρισμός και η θλίψη, τα αρνητικά συναισθήματα που μας κατακλύζουν –δυστυχώς – σε μεγάλα διαστήματα της ημέρας.
Η περίοδος που διανύουμε, -συμπίπτει άλλωστε με την περίοδο της αναγέννησης της φύσης, της Άνοιξης , αλλά και με την περίοδο της Σαρακοστής, όπου παραδοσιακά  νηστεύουμε, ή τουλάχιστον αποφεύγουμε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες κρέατος.
Η Ορθόδοξη παράδοση, συνυφασμένη απόλυτα με τις ανάγκες της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, όσο περίεργο κι αν φαίνεται αυτό, καλεί σε μια ενδοσκόπηση ενόψει των ημερών του Αγίου Πάσχα. Προτείνει νηστεία και προσευχή, δηλαδή τη διαδικασία μιας εσωτερικής κάθαρσης του μυαλού, της ψυχής και του σώματος.
Η χαρτογράφηση του επιγενετικού δυναμικού
Με τον ίδιο τρόπο, με διαφορετικά εργαλεία, παρόμοιες προσεγγίσεις και αποτέλεσμα, η σύγχρονη ιατρική αντιμετώπιση της οξείδωσης του οργανισμού μας , αντιμετωπίζεται με ολιστικό τρόπο.
«Οι κακές επιλογές του τρόπου διαβίωσής μας αποτελούν τη ρίζα των χρόνιων ασθενειών. Η LifestyleMedicine είναι η ουσία της Ιατρικής που στοχεύει στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του σύγχρονου τρόπο ζωής», εξηγεί η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.
«Η χαρτογράφηση του επιγενετικού δυναμικού, των παραγόντων που επιδρούν στη λειτουργία των γονιδίων μας, έχει τη δυνατότητα να μας απαλλάξει από τους γενετικούς περιορισμούς και να δημιουργήσει  νέες δυνατότητες ευεξίας και πρόληψης χρόνιων ασθενειών» εξηγεί η κ Καραγκιοζάκη που εφαρμόζει στο ιατρείο της όλες τις σύγχρονες μεθόδους χαρτογράφησης του επιγενετικού δυναμικού, ώστε να καταγραφούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τον οργανισμό μας . Στη συνέχεια γίνεται ένα εξατομικευμένο πολυσέλιδο πλάνο που περιέχει πληροφορίες, οδηγίες ευεξίας , σωστού τρόπου διαβίωσης καθώς και διατροφής 90 ημερών για πρόληψη ασθενειών.
Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Κρήτης
Είναι γνωστό πως η νηστεία, η αποχή δηλαδή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως κρέας , ψάρι, γαλακτοκομικά , αυγά και η κατανάλωση οσπρίων και λαδερών φαγητών, θαλασσινών, φρούτων και λαχανικών ωφελούν γενικότερα την υγεία.
Έρευνα του Πανεπιστημίου της Κρήτης έδειξε πως η διατροφή που είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο φολικό οξύ , βιταμίνη C, E, και Α μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα, ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση και ρίχνει το σάκχαρο. Η ίδια έρευνα έδειξε πως μια τέτοια διατροφή, συμβάλει και στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.
Η νηστεία περιλαμβάνει και κατανάλωση τροφών πλούσιες σε οντιοξειδωτικά όπως τα βατόμουρα, τα σμέουρα, τις φράουλες , τις διάφορες ποικιλίες μήλων –τα οποία θα πρέπει να καταναλώνονται με τη φλούδα- τα κεράσια , τα πράσινα και κόκκινα αχλάδια, το αβοκάντο, τις αγκινάρες, το σπανάκι, το κόκκινο λάχανο, τη βρώμη, τα καρύδια, τα φιστίκια και το πράσινο τσάι  .Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!