Εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά από 6 έως 10 ετών στη Μονή Λαζαριστών


Δελτίο Τύπου
Press Release
Εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά από 6 έως 10 ετών στη Μονή Λαζαριστών
Αυτή την άνοιξη το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών υλοποιεί για πρώτη φορά και στη δυτική Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων ρομποτικής που απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 10 ετών .
Πρόκειται για εργαστήρια προετοιμασίας για το διαγωνισμό FIRST® LEGO® LEAGUE JR. , που για τη χρονιά 2017-18 έχει τίτλο «AQUA ADVENTURE». Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις συνολικά 6 συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες με τις οποίες θα διαγωνιστούν. Οι εκπαιδευτές και οι εθελοντές της  eduACT θα βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τα παιδιά να εντοπίσουν ,καταγράψουν και να λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό χρησιμοποιώντας  τον εξοπλισμό της LEGO® Education.
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα της eduACT  και να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτική, έρευνας και καινοτομίας . Μέσα από τα εργαστήρια ρομποτικής WeDo & WeDo 2.0 θα διδαχθούν τις πρακτικές της ρομποτικής και θα παρουσιάσουν το δικό τους «show me poster» , δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκαν αλλά και τις αξίες της ομάδας τους. Τέλος οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο FLL Jr. Εxpo στις 20 Μαΐου 2018  που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Μονής Λαζαριστών με τη συμμετοχή ομάδων της ευρύτερης περιοχής.
Έναρξη εργαστηρίων : 31 Μαρτίου 2018
Λήξη εργαστηρίων     : 19 Μαΐου 2018
Υποβολή αιτήσεων    : http://eduact.org/form/
   workshops@eduact.org
     6984332342


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!