Το μεγαλύτερο κουτάβι στον κόσμο: Ζυγίζει 82 κιλά και έχει ύψος 1,80 μέτρα! [εικόνες & βίντεο]

Eίναι 9 μηνών και ζυγίζει 82 κιλά. Το ύψος του φτάνει το 1.80 και... όπως όλα δείχνουν πρόκειται για το μεγαλύτερο κουτάβι του κόσμου.

Τρώει 8 μερίδες φαγητού καθημερινά και το όνομά του είναι Ευφράτης. Ο 41χρονος Τζάρεντ Χάουσερ, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, υποστήριξε μάλιστα πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπερδεύουν το κουτάβι με μεγάλο σκύλο.

«Δεν υπάρχει κανένα άλλο κουτάβι 9 μηνών που να έχει αυτό το βάρος και αυτό το ύψος. Ψάξαμε στο διαδίκτυο, τηλεφωνήσαμε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και ρωτήσαμε κάποιους κτηνοτρόφους αν υπάρχει κάποιο άλλο κουτάβι σε αυτή την ηλικία με αυτό το ύψος και αυτό το βάρος, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα», σημείωσε ο 41χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου.

Η ράτσα του είναι Αμερικάνικος Μολοσσός και μοιάζει γενετικά με τον Μολοσσό της Μεσοποταμίας που είναι μια ράτσα σκύλων η οποία αφανίστηκε πριν από 7.000 χρόνια.

«Όταν στέκεται στα πίσω πόδια έχει ύψος 1.80 και είναι μόλις 9 μηνών. Όταν στέκεται και στα 4 πόδια, η κορυφή των ώμων φτάνει τα 80 εκατοστά», εξηγεί ο 41χρονος ιδιοκτήτης ενώ συμπληρώνει: «Όταν τον βλέπουν οι άλλοι με ρωτάνε πως μπορώ να τον έχω υπό έλεγχο και μου κάνουν πλάκα, λέγοντας μου ότι είμαι θηριοδαμαστής. Οι περισσότεροι που τον βλέπουν νομίζουν ότι είναι ενήλικας σκύλος. Όταν τους λέμε ότι είναι 9 μηνών μένουν με το στόμα ανοιχτό».

Ακόμη ο 41χρονος ιδιοκτήτης του ιδιαίτερου αυτού σκύλου σημείωσε ότι η απότομη αύξηση του μεγέθους του σε σύντομο χρονικό διάστημα έκανε τον Ευφράτη λίγο αδέξιο, μέχρι να μπορέσει να προσαρμοστεί στο καινούργιο του μέγεθος ενώ εξηγεί πως ο λόγος που τον οδήγησε στο να αναζητήσει ένα μεγαλύτερο σκύλο ήταν όταν μετά από μια ληστεία είδε ο ίδιος τον κλέφτη να πετάει τον τότε σκύλο του, ο οποίος ζύγιζε 60 κιλά, από το παράθυρο με αποτέλεσμα να πεθάνει.

«Είναι πολύ τρυφερός μαζί μας. Όταν τον βγάζουμε έξω είναι εξίσου τρυφερός με τα παιδιά και τις γυναίκες», καταλήγει περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου, ίσως, κουταβιού στον κόσμο.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!