Τιμητική βράβευση της σκηνογράφου - ενδυματολόγου Ιωάννας Μανωλεδάκη απο τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/03/2018

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ
ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Την σκηνογράφο και ενδυματολόγο Ιωάννα Μανωλεδάκη για την 40ετή προσφορά της στον πολιτισμό βράβευσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την πρεμιέρα της όπερας «Διδώ και Αινείας» του Henry Purcell σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κυανίδη. Η όπερα αποτελεί παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο χώρο του θεάτρου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρου Θάνου, της Προέδρου και Διευθύνουσας του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άννας Μυκωνίου, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γεωργίου Ε. Λαζαρίδη και του Υπεύθυνου Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Κουντούρη.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη την κα Μανωλεδάκη κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της, το οποίο αριθμεί πάνω από 150 συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις και όπερες ενώ τόνισε πως «με το έργο αυτό ανύψωσατε τον πολιτισμό στην Ελλάδα».

Η κα Ιωάννα Μανωλεδάκη ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την τιμητική βράβευση δηλώνοντας πως αποτελεί τεράστια τιμή για την ίδια. Η κα Μανωλεδάκη κατέληξε εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά της για την εμπιστοσύνη με την οποία την περιέβαλαν «όλα τα νέα παιδιά της παραγωγής της όπερας και υπόσχομαι να είμαι πάντα δίπλα στους νέους καλλιτέχνες, όπου με χρειαστούν».



Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!