«Απέναντι» στη Γεννηματά για τη συνταγματική αναθεώρηση

Κόντρα με τη θέση του Κινήματος Αλλαγής και την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος τάσσεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι «δεν συντρέχουν οι απαραίτητες πολιτικές προϋποθέσεις λόγω της σημερινής κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στα «ΝΕΑ» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημεώνει: «Κατά μείζονα λόγο δεν υπάρχει πολιτικό και θεσμικό περιβάλλον κατάλληλο για αναθεώρηση, όταν το κύριο πρόβλημα είναι ο εκβιασμός των θεσμών, η έκπτωση των εγγυήσεων του κράτους δικαίου, η καταρράκωση της διάκρισης των εξουσιών, η προσβολή της εσωτερικής και εξωτερικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Αφήνει, μάλιστα, αιχμές για τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο λέγοντας: «Έγκριτοι επιστήμονες το αντιλαμβάνονται αυτό και προτείνουν μια "mini" αναθεώρηση για λίγα αλλά maxi θέματα που βρίσκονται στην καρδιά του πολιτεύματος. Δεν είναι αυτή η λύση. Λύση είναι να διαμορφωθούν πρώτα οι πολιτικές προϋποθέσεις μιας σοβαρής αναθεωρητικής διαδικασίας».

Αξίζει να επισημανθεί ότι η τοποθέτηση Βενιζέλου έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την πρόταση που κατέθεσε δημοσίως η Φώφη Γεννηματά για νέο Σύνταγμα.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!