ΕΥΑΘ: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα με τον αγωγό νερού


Το πρωί του Σαββάτου θα αρχίσει να ομαλοποιείται σταδιακά η υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το πρόεδρο της ΕΥΑΘ, Γιάννη Κρεστενίτη.

Οι εργασίες επιδιόρθωσης του αγωγού της ΕΥΑΘ ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα.
Με μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης να ζει χωρίς νερό επί τέσσερις ημέρες, ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι ο 40 και πλέον ετών αγωγός που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Αραβησσού βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κρεστενίτης είπε πάντως πως μετά την αποκατάσταση της βλάβης «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει το νερό στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης χωρίς να είναι ασφαλές».
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει αναζήτηση ευθυνών για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι Θεσσαλονικείς σημείωσε τόνισε ότι «πρώτο μέλημα είναι να επιδιορθώσουμε τη βλάβη και στη συνέχεια θα αναζητήσουμε το αίτιο», ενώ σημείωσε ότι «δικαίως είναι αγανακτισμένοι» οι πολίτες.
Τέλος, όταν ρωτήθηκε, για τον αν είναι πιθανό να σημειωθεί ξανά τέτοια βλάβη τόνισε πως ο αγωγός ελέγχεται έτσι ώστε αν εμφανιστεί μια διαρροή να αποκατασταθεί και να μην επεκταθεί.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!