Νέο ΔΣ στην Επενδυτική Τράπεζα στην τελική ευθεία για την πώλησή της

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Επενδυτικής Τράπεζας (IBG) της Ελλάδος, η οποία είναι σε διαδικασία πώλησης από τον εκκαθαριστή της πρώην Λαϊκής Κύπρου.

Η IBG διαθέτει πλήρη τραπεζική άδεια και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν όχημα για τη δραστηριοποίηση στην εγχώρια αγορά.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, κ. Μιχαήλ Ανδρεάδης, υπογράμμισε ότι «θα εργαστούμε όλοι συντεταγμένα για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων της».

Όπως είπε, «στόχος μας είναι να συνδράμουμε, στο πλαίσιο του ρόλου και των λειτουργιών μας, στην υλοποίηση της στρατηγικής επιλογής του μετόχου μας για την επιτυχή διαδικασία και ολοκλήρωση της πώλησης της τράπεζας».

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η νέα διοικητική ομάδα της Επενδυτικής Τράπεζας αποτελείται από έμπειρα στελέχη στον χώρο των τραπεζών και των επενδύσεων και θα βελτιώσει σημαντικά την διοικητική λειτουργία της τράπεζας, υπό τον Πρόεδρο, κ. Αβραάμ Γούναρη, και τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Μιχαήλ Ανδρεάδη.

Η διοίκηση πλαισιώνεται από δύο Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους, τον κ. Αιμίλιο Στασινάκη και τον κ. Άγγελο Σαπρανίδη. Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από στελέχη εγνωσμένου κύρους στην αγορά, όπως ο κ. Κλεόβουλος Αλεξάνδρου ως Μη Εκτελεστικό Μέλος και οι κ.κ. Χαρίτων Κυριαζής, Παναγιώτης Ταμπούρλος και Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ως Ανεξάρτητα - Μη Εκτελεστικά μέλη.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

1. Αβραάμ Γούναρης - Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

2. Μιχαήλ Ανδρεάδης - Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

3. Αιμίλιος Στασινάκης - Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

4. Άγγελος Σαπρανίδης - Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

5. Κλεόβουλος Αλεξάνδρου - Μη Εκτελεστικό Μέλος

6. Χαρίτων Κυριαζής - Ανεξάρτητο / Μη Εκτελεστικό Μέλος

7. Παναγιώτης Ταμπούρλος - Ανεξάρτητο / Μη Εκτελεστικό Μέλος

8. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης - Ανεξάρτητο / Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο Πρόεδρος της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Αβραάμ Γούναρης καλωσόρισε τα νέα μέλη του Δ.Σ. και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, επισημαίνοντας ότι «η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος είναι σε θέση να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του μέλλοντος».Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!