Αγριο επεισόδιο στη Βουλή -Επίθεση χυδαιότητας του χρυσαυγίτη Λαγού-Παραλίγο να πέσει ξύλο [βίντεο]

Αγριο επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή μεταξύ βουλευτών από όλα τα κόμματα και χρυσαυγιτών.

Ολα ξεκίνησαν όταν στο βήμα της Ολομέλειας, ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Με μια εμπρηστική φρασεολογία, άρχισε να επικαλείται την επιστολή των παμμακεδονικών ενώσεων προς τους βουλευτές η οποία απειλούσε με ισόβια σε όσους υπογράψουν για σύνθετη ονομασία στο σκοπιανό. «Βγήκε και έκλαιγε ο πρόεδρος της Βουλής» είπε ο Γ. Λαγός και όταν από τα έδρανα κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν... απασφάλισε: «Σταμάτα ρε, προδότη! Προδότες, πουλημένοι!» ούρλιαζε εκτός εαυτού ο χρυσαυγίτης βουλευτής. Εκείνη την ώρα σηκώθηκε ο Νίκος Ξυδάκης του ΣΥΡΙΖΑ και του έκανε νόημα να κατέβει από το βήμα. «Φύγε από δω ρε!» του φώναξε ο Γ. Λαγός. Ο Ν. Ξυδάκης δεν πτοήθηκε και πήγε μπροστά του διαμαρτυρόμενος έντονα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης, φώναξε την φρουρά της Βουλής να παρέμβει και μόνο χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. «Αποκλείεται να συνεχίσει την διαδικασία το προεδρείο με τέτοια εξυβριστική συμπεριφορά. Εάν συνεχιστεί θα έχουμε χειρότερη εξέλιξη, Καλύτερη απάντηση από την δική σας ηρεμία δεν πρόκειται να υπάρχει» είπε ο Σπ. Λυκούδης.

Προσωρινά διεκόπη η συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενώ οι χρυσαυγίτες βουλευτές βγήκαν ομαδόν από την αίθουσα βρίζοντας χυδαία.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Ο Νίκος Ξυδάκης εξιστορεί το περιστατικό

Ο Νίκος Ξυδάκης εξιστόρησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως ξεκίνησε το περιστατικό με το Χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγό που παραλίγο να καταλήξει σε χειροδικία μεταξύ των δύο βουλευτών.

«Εγώ όποτε μιλάει Χρυσαυγίτης φεύγω από την αίθουσα αμέσως, ποτέ δεν κάθομαι μέσα. Είχα βγει έξω και με το που βγαίνω έρχεται ένας βουλευτής και μου λέει, “έλα μέσα βρίζει τον Βούτση ο Λαγός”. Πάω στον Λυκούδη και του λέω “Σπύρο, μάζεψέ τον”. Μου απαντά “άστον να τελειώσει θα το κάνουμε χειρότερα”.

Εκείνη την ώρα ο Λαγός φορτώνει και αρχίζει να φωνάζει «πουλημένοι προδότες είστε όλοι». Του φωνάζω “αφού αρνείσαι την Δημοκρατία κατέβα ρε από το βήμα”. Μου απαντάει “φύγε από δω πουλημένε, προδότη”».

Η ένταση μεταξύ Ξυδάκη και Λαγού ήταν τόσο μεγάλη που στο παρά ένα αποφεύχθηκε η χειροδικία . Οπως αναφέρει ο κ. Ξυδάκης ένας άνδρας της φρουράς και ένας βουλευτής ήταν αυτοί που μπήκαν ανάμεσα τους και τους χώρισαν

«Στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα η φρουρά. Ο Λαγός είχε απειλητική διάθεση εναντίον μου.

Του είπα “θα με δείρεις ρε; Τι συμβαίνει;” και άρχισε να φωνάζει “προδότη, πουλημένε, πήγαινε να πουλήσεις τη Μακεδονία”. Εγώ του απάντησα: “Χιτλερόψυχε, αρνητή της δημοκρατίας, υπόδικε, εσύ πούλησες στην Κύπρο”. Στη συνέχεια όλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την ολομέλεια».

Δανέλλης: Δεν είναι κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση τραμπούκων

Την ώρα που η συνεδρίαση είχε διακοπεί ο βουλευτής του ποταμιού Σπύρος Δανέλλης είπε στον πρόεδρο της βουλης οτι όλες οι προβλέψεις του κανονισμού  της βουλης δεν πτοούν τους  Χρυσαυγίτες και επιτέθηκε τις Παμμακεδονικές οργανώσεις που  το προηγούμενο διάστημα με τα εξώδικα τους απειλούσαν τους έλληνες βουλευτές με φυλάκιση ή θάνατο  

«"Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις" επιβεβαιωνόμαστε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από μας, δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα, είναι μια εγκληματική οργάνωση τραμπούκων. Γι αυτό δεν συνδιαλεγόμαστε με αυτούς. Ας δουν οι πολίτες που μέσα στη σύγχυση και την οργή τους, τους έστειλαν εδώ μέσα, με ποιους έχουν να κάνουν. Κύριε Πρόεδρε της Βουλής μόλις προχθές λέγαμε πως θα αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για να προκαλούν επεισόδια γιατί οι προβλέψεις του Κανονισμού δεν τους πτοούν. Τα επεισόδια και οι ύβρεις τους τρέφουν. Και ας δουν οι "περίφημοι πατριώτες" των Παμμακεδονικών Σωματείων που αμφισβητούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων βουλευτών ποιους τρέφουν με τα καμώματά τους (εξώδικα κτλ)».     

Δείτε αποκλειστικά βίντεο του iefimerida.gr με χρυσαυγίτες βουλευτές να αποχωρούν από την Ολομέλεια και να βρίζουν χυδαία:

Βούτσης: Πρότεινε να αποβληθεί όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής

Αφού επαναλήφθηκε η συνεδρίαση μετά το πρωτοφανές περιστατικό με τις ύβρεις των Χρυσαυγιτών κατά όλων των βουλευτών ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πήρε το λόγο και ανέφερε ότι η στρατηγική της έντασης της χρυσής Αυγής πρέπει να καταγγελθεί ενώ πρότεινε να παραπεμφθεί όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή δεοντολογίας και να τιμωρηθεί με την ποινή της αποβολής από το κοινοβούλιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο.

«Η στρατηγική της έντασης θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους τους τόνους και με όλη τη δύναμη, από όλο το πολιτικό σύστημα του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου. Χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς τακτικισμούς οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στην χώρα μας που οδηγούν όταν το αυγό του φιδιού συνεχώς με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις το ζεσταίνεις και το διαμορφώνεις. Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί τουλάχιστον μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει για τις αναφορές που έγιναν. Να συγκληθεί ξανά η επιτροπή δεοντολογίας. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σαφείς ότι εάν αποτελούν συνέχιση μιας στρατηγικής έντασης οι επιθέσεις διχασμού, μισαλλοδοξίας και επικινδυνότητας στις διεθνείς σχέσεις της χώρας τις οποίες δυναμιτίζουν με τις δηλώσεις τους έτσι ώστε να δημιουργούνται αντισώματα και να ανατροφοδοτείται μία ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις Γκρίζων και άλλων πολύχρωμων λύκων στην γείτονα χώρα αυτά όλα θα πρέπει να αποκαλυφθούν να στηλιτεύουν να απομονωθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο από τον κανονισμό της Βουλής αλλά και στο Δημόσιο λογο . Εάν δεν το κάνουμε εμείς εδώ δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος» τόνισε ο Ν. Βούτσης.

Νέο επεισόδιο: Σύζυγος χρυσαυγίτη καθύβρισε μουσουλμάνο βουλευτή

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και σε επεισόδιο που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα από σύζυγο επίλεκτου στελέχους της χρυσής Αυγής.

«Έγινε ένα επεισόδιο απο σύζυγο επίλεκτου στελέχους της χρυσής Αυγής όπου παίρνοντας τα παιδάκια της από το βρεφονηπιακό σταθμό εξύβρισε κατα το χειρότερο τρόπο το βουλευτή Ζεϊμπέκ με απίστευτες ύβρεις . Παρενέβη ο φρούραρχος ζήτησε συγγνώμη η κυρία , δεν ειδοποιήσαμε καν τον σύζυγό της που είναι επίλεκτο στέλεχος της χρυσής Αυγής. Πήρε η ίδια την ευθύνη επάνω της ο ίδιος ο βουλευτής ήταν παρών και είπε ότι αποδέχεται την συγνώμη. Αν αυτά συμβαίνουν καθημερινά εδώ μέσα που είμαστε προστατευμένοι πολλαπλά και όχι μόνο απο την ασυλία ,τι θα συμβεί έξω από δω εαν φύγει το σήμα ότι δεν πειράζει λέμε και μια κουβέντα παραπάνω».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!