Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γκουτέρες

Τη μεσολάβηση του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του και συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μεταφέρει και ο ΟΗΕ στην τουρκική πλευρά το μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξει ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης με την απελευθέρωση και επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, και ειδικότερα στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Γκουτέρες επιβεβαιώνει με ανακοίνωση το Μαξίμου. «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Κατά τη συνομιλία τους συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!