ΡΕΚΚ: Αποσαφηνίζεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».Ήταν δίκαιο αίτημα, έγινε …πράξη!
Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,τηλ./φαξ : 2313 314396
                            E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com,  info@rekk.gr,     

                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποσαφηνίζεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».Ήταν δίκαιο αίτημα, έγινε …πράξη!

Με νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης αποσαφηνίζεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες.
Θα  εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής αύριο Πέμπτη 22 Μαρτίου.

‘Ετσι ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή

Η  οριστική διευθέτηση ήταν ένα αίτημα ετών δίκαιο τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και των υγειονομικών , το οποίο υλοποιείται από την κυβέρνηση

με τη ρύθμιση  αυτή ανοίγει ο δρόμος  για την  αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, γεγονός που θα προσφέρει πολλά τόσο στην Καλαμαριά, όσο και στο ανατολικό Τμήμα του Πολεοδομικού συγκροτήματος , το οποίο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες υποδέχεται πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών  και από τους όμορους  νομούς.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου συνεργάστηκαν με επιμονή, συστηματικότητα και μεθοδικότητα το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη με τον Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και υφυπουργό Εξωτερικων Γιάννη Αμανατίδη

Καθοριστικές ήταν και  η  συμβολή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στη λύση συνέβαλε και ο Στρ. Πλωμαρίτης διοικητής της 4ης ΥΠΕ και στελέχη της παράταξής μας (ΡΕΚΚ), που ασκούσαν πίεση σε κάθε κατεύθυνση μεταφέροντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Καλαμαριάς.


Η πρωτοβουλία αυτή  εντάσσεται στη συνεχή προσπάθεια για  την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» είχε συσταθεί ως ενιαίο νομικό πρόσωπο Δ.Δ., μετά από συγχώνευση του Α' Νοσοκομείου ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και του νοσοκομείου ΙΚΑ «Άγιος Παύλος

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην τροπολογία που έχει εισαχθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι είχαν  προκληθεί αμφισβητήσεις σε σχέση με τη μεταβίβαση από το ΙΚΑ στο νοσοκομείο του ΕΣΥ των ακινήτων και του λοιπού εξοπλισμού.

Τελικά  λύνεται  οριστικά  η χρόνια αμφισβήτηση, που αφορούσε  στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου στην οδό  Εθνικής Αντιστάσεως αριθμ. 161 (πρώην αριθμ. 147) του Δήμου Καλαμαριάς, στο οποίο βρίσκεται και λειτουργεί το κτιριακό συγκρότημα του "Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"».
                                        Καλαμαριά, 22.3.2018
                                        Από το Γραφείο Τύπου

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!