Νίμιτς για Σκοπιανό: Μεγάλη βελτίωση στις συνομιλίες αλλά και δύσκολα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν

Για μεγάλη βελτίωση στις συνομιλίες για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, αλλά και για δύσκολα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, έκανε λόγο από τη Βιέννη ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς.


«Είχαμε εποικοδομητικές συναντήσεις και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον», είπε σε δηλώσεις του μετά την τριμερή συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ.

 

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Νίμιτς ανέφερε: «Εργαζόμαστε πολύ εποικοδομητικά, είχαμε εποικοδομητικές συναντήσεις. Και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Ταυτόχρονα, υπήρχε μία παράλληλη συνάντηση διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, για να εξετάσουν τα πιο διφορούμενα ζητήματα της συμφωνίας και να επικεντρωθούν στην εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών ούτως ώστε να προοδεύσουν και αυτές.

 

»Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Υπάρχουν δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζονται και πρέπει να επιλυθούν, αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε διάφορα ζητήματα και όλα αυτά θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της περιοχής. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε ένα τόσο εποικοδομητικό πλαίσιο».

 

 

Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!