Παραιτήθηκε ο αρμόδιος για τη ρωσική έρευνα δικηγόρος του Τραμπ

Ο νομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, που είχε αναλάβει την υπόθεση της πιθανολογούμενης ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος Τζον Ντάουντ παραιτήθηκε διότι ο Αμερικανός πρόεδρος αγνοούσε τις οδηγίες του και επέλεξε τη σύγκρουση με τον ειδικό εισαγγελέα Μιούλερ.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι, προσκείμενοι στον Λευκό Οίκο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ίσως του ζητήθηκε να παραιτηθεί διότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν τον θεωρούσε πλέον αρκετά ικανό να αντιμετωπίσει τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την υπόθεση.

Η έρευνα μεταξύ άλλων αφορά πιθανή εμπλοκή της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ στην υπόθεση και αν ο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να παρεμποδίσει το έργο της δικαιοσύνης.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Τζον Ντάουντ είχε ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να σταματήσει η έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή, υποστηρίζοντας ότι το ζητά ως εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου. Λίγο αργότερα, αναίρεσε τη δήλωσή του, υποστηρίζοντας ότι υπέβαλε το αίτημα για δικό του λογαριασμό.

Ο Τζον Ντάουντ, που δηλώνει ότι παραιτείται, αλλά «αγαπάει πολύ τον πρόεδρο», ανέλαβε νομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι το καλοκαίρι. Ο ίδιος και η νομική του ομάδα είχαν συμβουλέψει τον Ντόναλντ Τραμπ να συνεργαστεί με την έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή.

Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος άρχισε σταδιακά να επικρίνει τον ειδικό εισαγγελέα Μιούλερ και ενώ ο Ντάουντ φέρεται ότι τον απέτρεπε, δήλωνε ότι θέλει να καταθέσει για την υπόθεση.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος προσέλαβε ακόμη έναν δικηγόρο, τον Τζο ΝτιΤζένοβα, γνωστό γιατί εμφανίζεται ως αναλυτής στο φίλα προσκείμενο προς τον ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Η νέα αυτή παραίτηση δημιουργεί πολλά ερωτήματα για το πώς αντιμετωπίζει ο πρόεδρος Τραμπ την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα για τη σοβαρή υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές του 2016. Καθώς φαίνεται, ενώ μέχρι στιγμής οι νομικοί του σύμβουλοι τον συμβούλευαν να δείξει διάθεση συνεργασίας, διότι θεωρούσαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του, ο Ντόναλντ Τραμπ επιλέγει μια τακτική σύγκρουσης, ακολουθώντας τις συμβουλές του ΝτιΤζένοβα, που δηλώνει ότι ο Τραμπ είναι «θύμα συνωμοσίας του FBI».

Εκεί εκτιμάται ότι εδράζεται και η κατά μέτωπον επίθεση που κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ εναντίον του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ, ο οποίος ελέγχει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ντόναλντ Τραμπ και τις διεθνείς διασυνδέσεις του, όχι μόνο με τη Ρωσία αλλά και με άλλες χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι η έρευνα έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Αλλά από ό,τι φαίνεται ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει υπομονή.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!