Ημέρες Δημοκρατίας στο Δήμο Καλαμαριάς Οι έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συζητούν την Πέμπτη «Πως ονειρεύομαι το πάρκο της γειτονιάς μου»


Καλαμαριά  16 –03 – 2018


                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημέρες Δημοκρατίας στο Δήμο Καλαμαριάς
Οι έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  συζητούν την Πέμπτη  «Πως ονειρεύομαι το πάρκο της γειτονιάς μου»


Το Γραφείο Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας & Δία Βίου Μάθησης συνεχίζοντας  για τρίτη χρονιά φέτος, τη διοργάνωση του θεσμού  «Ημέρες Δημοκρατίας»,  πραγματοποιεί την ερχόμενη Πέμπτη  22 Μαρτίου, στις  10 το πρωί την τρίτη συνεδρίαση των μαθητών δημοτικών Σχολείων, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (Καραμαούνα 1-Πλατεία Σκρά) .

Στη συνεδρίαση  αυτή που  αποσκοπεί στην προαγωγή της συμμετοχικής δράσης των νέων και την εξοικείωση τους με τους δημοκρατικούς θεσμούς, συμμετέχουν οι μαθητές δύο Δημοτικών Σχολείων του 10ουκαι του 15ου .

Οι νεαροί ομιλητές θα καταλάβουν τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ενεργοί πολίτες,  και θα θέσουν για συζήτηση ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, «Πως φαντάζομαι το πάρκο της γειτονιάς μου» ,  περιγράφοντας και  συνθέτοντας μια συνολική ματιά πάνω στη δημιουργία χώρου πρασίνου και δραστηριοτήτων  στη γειτονιά της περιοχής τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα από αυτόν τον θεσμό οι μαθητές των σχολείων της πόλης, γνωρίζουν και αφομοιώνουν  τον τρόπο και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από το κυρίαρχο συλλογικό όργανο του Δήμου, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με τα βασικά του όργανα.
Συνακόλουθα διαδραματίζουν  το ρόλο του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης, της αντιπολίτευσης και των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, συντάσσοντας εισηγήσεις και παρεμβάσεις πάνω σε διάφορους  θεματικούς άξονες, με στόχο να κατανοήσουν τη δύναμη της μελετημένης και υπεύθυνης σκέψης στη συλλογική δράση.

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!