Ελεύθεροι οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Έβρο

Αθώοι κρίθηκαν από την εισαγγελία Ορεστιάδας οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή από αστυνομικούς κοντά στο Διδυμότειχο, αποκαλύπτοντας έτσι την περιπέτεια πέντε προσφύγων, που επιχείρησαν να περάσουν τον ποταμό.

Ο 31χρονος και η 33χρονη γυναίκα αντιμετώπισαν την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη ζώνη ασφαλείας προκαλύψεως, αλλά το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρξε δόλος και πως μπήκαν σε αυτή χωρίς να ξέρουν ότι απαγορεύεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην απολογία τους είπαν ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική πινακίδα και όταν είδαν τη δεύτερη αντιλήφθηκαν πως πρέπει να αποχωρήσουν, όμως συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια πέρασαν αυτόφωρο και κρατήθηκαν μέχρι τη χθεσινή δίκη.

Οι δύο δημοσιογράφοι έκαναν ρεπορτάζ για το γερμανικό κανάλι ARD σχετικά με την προσφυγική διαδρομή μέσω του ποταμού Έβρου και ακολουθούσαν την πορεία μεταναστών, οι οποίοι είχαν φύγει από τη Γερμανία και επέστρεφαν στην Τουρκία.

Ο 31χρονος κατήγγειλε το βράδυ της Παρασκευής στην efsyn.gr ότι όταν ο παράνομος διακινητής, που μετέφερε τους πρόσφυγες, τους παράτησε αβοήθητους σε νησίδα μέσα στον ποταμό και έφυγε. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι άνδρες της που έφτασαν στο σημείο δεν εντόπισαν πρόσφυγες.

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!