Γαλλία: Τέλος στην ομηρεία, νεκρός ο δράστης

Ο δράστης της ομηρείας σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ, στη νότια Γαλλία, έπεσε νεκρός, μετά από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, όπως επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Ένας αστυνομικός και άλλοι όμηροι οι οποίοι κρατούνταν από τον δράστη εντός του σουπερμάρκετ απελευθερώθηκαν.

Νωρίτερα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε τρία ξεχωριστά περιστατικά τα οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει στο σύνολό τους ως τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα και τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ύποπτος έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό, πριν τραυματίσει στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS κοντά στο στρατόπεδό του, όχι μακριά από το σημείο. Στη συνέχεια, σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους κατά τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ στην Τρεμπ.

Ο άνδρας εισέβαλε στο σουπερμάρκετ στις 11.15 το πρωί ώρα Γαλλίας (12.15 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με μαρτυρία την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δράστης εισέβαλε στον χώρο οπλισμένος με μαχαίρια, πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδες και φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος).

Μακρόν: Όλα δείχνουν τρομοκρατία

Όλα οδηγούν στη σκέψη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στην υπόθεση.

«Θα βρίσκομαι σε λίγες ώρες στο Παρίσι, όπου θα παρακολουθώ και θα συντονίσω το σύνολο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν», πρόσθεσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

naftemporiki.gr


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!