Υπνοφετιχισμός: η νέα μόδα στο σεξ που προκαλεί προβληματισμό

Υπό κανονικές συνθήκες, του οργασμού προηγείται σεξ ή αυτοϊκανοποίηση. Τουλάχιστον αυτή είναι η παραδοσιακή ή έστω η λογική σειρά των πραγμάτων. Ωστόσο, η νέα μόδα στο σεξ εγγυάται το δεύτερο -τον οργασμό, δηλαδή- χωρίς το πρώτο.

Χωρίς το μέρος της αυτοϊκανοποίησης καν. Στόχος είναι η απόλαυση, όπου κι αν βρίσκεται κανείς, χωρίς να συμμετέχει κανένα μέλος του σώματος του -εκτός από το απολύτως εμπλεκόμενο- ενώ απολύτως χρήσιμη αίσθηση είναι η ακοή. Ούτε η αφή, ούτε η όραση, ούτε η όσφρηση. 

 

Όχι κάτι καινούριο, θα βιαστεί να συμπεράνει κάποιος. Το τηλεφωνικό σεξ προϋποθέτει την ακοή, αλλά στην όλη διαδικασία εμπλέκονται και τα χέρια. Εδώ ο λόγος γίνεται για «υπνοφετιχισμό», μία πρακτική που έχει τις ρίζες της στην BDSM κοινότητα, όπου η ερωτική ύπνωση μπορεί να γίνει εργαλείο για την επίτευξη απόλαυσης, που όχι απλώς δεν απαιτεί σύντροφο, αλλά δεν απαιτεί καν την ενεργή συμμετοχή του ατόμου. 

 

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη πολλές ημίωρες συνήθως «συνεδρίες» που καθοδηγούν τον ενδιαφερόμενο για το πώς μπορεί να οδηγηθεί σε οργασμό απλώς ακούγοντας τα όσα περιγράφουν οι hypnodommes, όπως λέγονται, με πιο διάσημες ιέρειες του audio porn την Isabella Valentine και την Annabel Fatale (τι ονόματα..!).

 

Ωστόσο, η ζήτηση αυτού του είδους σεξουαλικής διέγερσης έχει δημιουργήσει στρατιές ανθρώπων που παράγουν τέτοιου είδους πορνογραφία, δωρεάν ή συνδρομητική. 

 

Στην πραγματικότητα, μέσω της αποκρυπτογράφισης του ανθρώπινου εγκεφάλου, προκύπτει ότι κάποιοι είναι πιο εκπαιδευμένοι στον έλεγχο συγκεκριμένων κέντρων που ελέγχουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση και την κλιμάκωσή της με τα λιγότερα δυνατά μέσα.

 

Τι συμβαίνει εδώ; Ένας υπνωτιστής λέει σε κάποιον βήμα προς βήμα τι να κάνει για να βρεθεί σε κατάσταση ύπνωσης. Ο τόνος της φωνής του θα αλλάζει σταδιακά, όπως και οι ερωτικές περιγραφές στις οποίες θα προχωρά και από ένα σημείο και μετά θα χρησιμοποιεί μία λέξη ως «σκανδάλη»: κάθε φορά που θα τη λέει θα προκαλεί έναν οργασμό, ακριβώς επειδή κατά τη διάρκεια της ύπνωσης το άτομο έχει συνδυάσει αυτή τη λέξη με το τελικό αποτέλεσμα.

 

Πού το πρόβλημα, λοιπόν; Ενώ ο υπνωτισμός χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, θεωρούμενος ιδανικός για θεραπείες αποκατάστασης (σε ό,τι αφορά ψυχολογικά τραύματα ή προσπάθειες διακοπής κάποιας επιβλαβούς συνήθειας, συνήθως του καπνίσματος ή της εξάρτησης από το αλκοόλ), εντούτοις πολλές επιστημονικές μελέτες αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα του ως πρακτικής. 

 

Επίσης, ειδικά στις ΗΠΑ όπου η νέα μόδα στο σεξ κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, η επιστημονική κοινότητα ανησυχεί σοβαρά για όλους αυτούς τους επίδοξους υπνωτιστές του διαδικτύου, με την Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ύπνωσης (ASCH) να επισημαίνει αυστηρά ότι κανείς από αυτούς δεν διαθέτει πιστοποίηση που να εγγυάται την ασφάλεια της πρακτικής τους.  

 

Ενώ η ύπνωση έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες τόσο για σκοπούς αναψυχής όσο και για λόγους αποκατάστασης (για παράδειγμα, για να θεραπεύσει το κάπνισμα ή να χάσει βάρος), υπήρξαν πραγματικά πολύ λίγες μελέτες μεγάλης κλίμακας για να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητά του, γι 'αυτό είναι ανοιχτό ερώτημα έργα.

 

Επιπλέον, οι περισσότεροι ερωτικοί υπνωτιστές στο YouTube δεν έχουν πιστοποιηθεί και δεν ανήκουν στην Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ύπνωσης (ASCH), οπότε σίγουρα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια μορφή κλινικής θεραπείας.

 

Από την πλευρά της, η Nicole Prause, νευροεπιστήμονας με ειδίκευση στη σεξουαλική συμπεριφορά και αρκετές δημοσιεύσεις γύρω από το θέμα, όταν ρωτήθηκε σχετικά και για λογαριασμό της ανεξάρτητης εταιρείας ερευνών Liberos LLC, δήλωσε ότι η πρακτική του υπνοφετιχισμού είναι ένα εν εξελίξει φαινόμενο και σίγουρα άξιο διερεύνησης, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη ο τρόπος που οι άνθρωποι φτάνουν σε οργασμό, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια και από τη στιγμή που δεν γίνεται λόγο για ονείρωξη.

 

Σύμφωνα με την Prause, δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος για τον οποίο κάποιος δεν μπορεί να έχει οργασμό χωρίς διέγερση. Στην πραγματικότητα, μέσω της αποκρυπτογράφισης του ανθρώπινου εγκεφάλου, προκύπτει ότι κάποιοι είναι πιο εκπαιδευμένοι στον έλεγχο συγκεκριμένων κέντρων που ελέγχουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση και την κλιμάκωσή της με τα λιγότερα δυνατά μέσα. 

 

Την ίδια στιγμή, σε αρκετά threads που μπορεί κανείς να βρει σε σχετικές με το αντικείμενο κοινότητες στο Reddit, όπως η r/HypnoGoneWild/  και η r/EroticHypnosis/ θα βρει τις μαρτυρίες αρκετών ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι πλέον τους αρκούν απλώς λίγες λέξεις για να έρθουν σε οργασμό.

 

Σε κάθε περίπτωση και μετά την έκταση που πήρε η συγκεκριμένη πρακτική μέσω διαδικτύου -και φυσικά μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις γιατρών και ψυχολόγων- οι περισσότεροι απ΄όσους «πλασάρονται» ως ερωτικοί υπνωτιστές φροντίζουν να έχουν ειδική σήμανση στα βίντεο τους ότι δεν είναι υπνωτιστές κι ότι αυτό που προωθούν είναι μια μορφή ερωτισμού, βοηθητική στη σεξουαλική διεργασία, και σε καμία περίπτωση κάτι το επιβλαβές ή επικίνδυνο για την υγεία.

 

Με στοιχεία από το Men'sHealth.com


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!