Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Μέρκελ για τις σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε.

Ο Τούρκος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και περιφερειακά ζητήματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ταγίπ Ερντογάν και η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισαν επίσης τη σημασία της συνόδου κορυφής μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, που είναι προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να επιταχύνουν τον διάλογο και τη συνεργασία, ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο. Παράλληλα, «συμφώνησαν να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης αλλά και της τρομοκρατίας».

Επίσης, ο Ερντογάν συνεχάρη την Μέρκελ για την επανεκλογή της για τέταρτη θητεία στην καγκελαρία της Γερμανίας και μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις της ματωμένης επιχείρησης στην Αφρίν με το όνομα «Κλάδος Ελαίας».

Ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι τα θέματα που συζητήθηκαν από τους δύο πολιτικούς θα είναι επίσης στο επίκεντρο της επικείμενης συνόδου.

«Τα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ρωσίας αναμένεται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής» μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο.

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!