Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα φύγουν σύντομα από τη Συρία

Την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία, που όπως τόνισε θα πραγματοποιηθεί «πολύ σύντομα», γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στο Οχάιο.

«Θα φύγουμε πολύ σύντομα από τη Συρία. Ας αφήσουμε τους άλλους να φροντίσουν για αυτό» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Αμερικής και πρόσθεσε αναφερόμενος στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους: «Έχουμε το 100% του χαλιφάτου, όπως το αποκαλούν μερικές φορές. Το πήραμε όλο πίσω».

Ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέχεια της ομιλίας του ειδική αναφορά στο οικονομικό κόστος των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δαπάνησαν το ποσό των 7 τρισ. δολαρίων τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι θα αναβάλει την τελική έγκριση μιας νέας εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη Νότια Κορέα και είχε παρουσιαστεί ως σημαντική επιτυχία της Ουάσινγκτον.

«Μάλλον θα την καθυστερήσω μέχρι να έχουμε μια συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα», «Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος δεν εξήγησε το σκεπτικό του, πώς δηλαδή συνδέεται η εμπορική συμφωνία με τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Ουάσινγκτον και Σεούλ έγινε κατόπιν της επιμονής του ίδιου του Τραμπ και σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο οδήγησε τη Νότια Κορέα να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά κυρίως την αυτοκινητοβιομηχανία και τις εξαγωγές χάλυβα.

«Προχωράμε πραγματικά καλά με τη Βόρεια Κορέα, θα δούμε τι θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια προφανής χαλάρωση. Αν δεν πάει καλά, θα εγκαταλείψουμε (τις διαπραγματεύσεις), διαφορετικά θα είμαστε ικανοποιημένοι», συνέχισε ο Τραμπ.

«Η Νότια Κορέα ήταν εκπληκτική αλλά θα περιμένουμε λίγο για αυτή τη συμφωνία, για να δούμε τι θα γίνει», κατέληξε ο πρόεδρος.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!