Άγκυρα: Τα συμφέροντα της Τουρκίας θα προστατευθούν με κάθε κόστος

Τα συμφέροντα της Άγκυρας θα προστατευθούν με οποιοδήποτε κόστος, τονίστηκε κατά την τετράωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της γειτονικής χώρας, υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν.

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας τονίστηκε σε ό,τι αφορά το Αιγαίο και την Κύπρο πως «οι κινήσεις της Ελλάδας, οι οποίες δεν συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας, παρακολουθούνται στενά», καθώς και ότι «τα συμφέροντα της Τουρκίας θα προστατευθούν με κάθε κόστος».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τη Συρία, αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση η Τουρκία να αναλάβει δράση εάν οι Κούρδοι μαχητές δεν αποσυρθούν από την περιοχή Μάνμπιτζ και τις περιοχές της χώρας ανατολικά του Ευφράτη.

Το Συμβούλιο διαμήνυσε επίσης ότι αναμένει από την ιρακινή κυβέρνηση να εμποδίσει τις επιχειρήσεις της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στο Ιράκ, ιδίως στις πόλεις Σιντζάρ και Καντίλ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!