Υπουργείο Διοικ. Ανασυγκρότησης: Η Ν.Δ. δεν αντέχει το τέλος του πελατειακού κράτους

Για προσπάθεια «εκ του πονηρού» από μέρους της Νέας Δημοκρατίας να αποδομήσει τη διαδικασία επιλογής Διοικητικών Γραμματέων πριν καν αυτή εξελιχθεί, τονίζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση που κάνει λόγο για «άλωση του κράτους με την τοποθέτηση κομματικών εγκάθετων σε όλες τις κρίσιμες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης».

«Η αιτία είναι προφανής. Δεν αντέχει το τέλος του πελατειακού κράτους», αναφέρει στην απάντησή του το υπουργείο, υπενθυμίζοντας ότι η διαδικασία επιλογής Διοικητικών Γραμματέων θεσπίστηκε με τον Νόμο 4369/16, ενώ αποδίδει την αντίδραση στο ότι «είναι τέτοια η απελπισία τους που χάνουν το κράτος - λάφυρο, που καταφεύγουν στην προσφιλή τακτική τους, της λασπολογίας και των αντιφάσεων».

Και συνεχίζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

«Πρώτον,μέχρι πρότινος η ΝΔ μας εγκαλούσε για καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Νόμου. Τώρα, μας εγκαλεί γιατί τον εφαρμόζουμε. Ας επιλέξουν: να εφαρμόσουμε τον νόμο ή όχι;

Δεύτερον, έχει ακούσει τίποτα η ΝΔ για την ανάγκη συνέχειας της Δημόσιας Διοίκησης

Όπως μέσα από τη θέση του Διοικητικού Γενικού Γραμματέα με ορισμένη θητεία; Με την επιλογή Προϊσταμένων με ορισμένη θητεία κλπ...

Τρίτον, είναι οι ίδιοι που όχι μόνο τοποθετούσαν με κομματικά κριτήρια Γραμματείς, όταν είχαν την κυβέρνηση, αλλά δε δίσταζαν να αλλάζουν Γραμματείς ακόμη και όταν άλλαζε υπουργός της ίδιας της Κυβέρνησης τους.

Τους συνιστούμε, ωστόσο, ψυχραιμία. 'Αλλωστε, δεν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, που θα συνεργαστεί με τους νέους Γραμματείς.

Δεν θα χρειαστεί λοιπόν να απολογηθούν στον κομματικό τους στρατό, γιατί επελέγησαν Γραμματείς με διαφανείς διαδικασίες και αντίστοιχα προσόντα αντί για μέλη του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!