Φ. Κουβέλης: Δεν είναι όμηροι οι δύο στρατιώτες

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, στην Τουρκία, δεν είναι όμηροι, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, διαφοροποιούμενος και πάλι από τον υπουργό Πάνο Καμμένο.

«Η έννοια της ομηρείας είναι διαφορετική από την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη κράτηση. Εχει άλλο περιεχόμενο και άλλες διαστάσεις», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

«Εμείς βεβαίως καταγράφουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι για περίπου έναν μήνα κρατούνται δύο στρατιωτικά μας στελέχη, αλλά η ομηρεία, με συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο, σημαίνει άλλα πράγματα. Γι' αυτό και υποστηρίζουμε την άποψη ότι με σταθερή τη διεκδίκησή μας, με συγκεκριμένη δραστηριότητα της εξωτερικής μας πολιτικής, διεκδικούμε να επιστρέψουν το συντομότερο οι δύο στρατιωτικοί μας στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε το νομικό περιεχόμενο της λέξης ομηρεία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουβέλης δεν προέβη σε εκτίμηση για το κατά πόσον οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα πριν από το Πάσχα, ενώ ανέφερε ότι πρόκειται για θέμα που μπορούσε να αντιμετωπιστεί με απλή συνεννόηση και η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση που θέλει να προκαλεί.

Σχετικά με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη σχέση του με τον υπουργό Πάνο Καμμένο, ο Φ. Κουβέλης απάντησε ότι «τα καθήκοντα του καθενός μας είναι προσδιορισμένα με εξαιρετική σαφήνεια από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό». Τόνισε δε ότι η διαφωνία του υπουργού και αρχηγού των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν δυσχεραίνει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!