Βρετανία: Η βραδύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της G7

Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι θα είναι η βραδύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία μεταξύ των χωρών των G7, καθώς εισέρχεται στην τελευταία χρονιά συμμετοχής στην Ε.Ε., με την αβεβαιότητα για τις μελλοντικές του σχέσεις με την Ένωση να αποτρέπουν την οικονομία να αποκομίσει τα πλήρη οφέλη από μια συγχρονισμένη παγκόσμια ανάκαμψη.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από τη στατιστική υπηρεσία επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,4% στο τελευταία τρίμηνο του 2017 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, που αποτελεί τη χαμηλότερη ανάπτυξη μεταξύ των G7.

Οι ΗΠΑ αναπτύχθηκαν κατά 2,9%. Στην Ευρώπη, η βρετανική ανάπτυξη ξεπεράστηκε άνετα από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, σε μια αντιστροφή από τα προηγούμενα χρόνια, με το Ηνωμένο Βασίλειο να εμφανίζει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τις χώρες της Ευρωζώνης που πάλευαν να ξεφύγουν από την κρίση χρέους.

Οι προβλέψεις για το 2018 τοποθετούν και πάλι το Ηνωμένο Βασίλειο στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της G7 σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη 1,2% για το 2018 συνολικά, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό της Ιαπωνίας.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!