Δύο συλλήψεις για την επίθεση με αυτοκίνητο κατά στρατιωτών UPD

Μετά από ανθρωποκυνηγητό λίγων ωρών η γαλλική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι ανακρίνονται για την επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον ομάδας στρατιωτικών σήμερα το πρωί στην πόλη Βαρς-Αλιέρ-ε-Ρισέ.  

Ο δράστης φώναξε και απείλησε από το παράθυρο, ενώ συνοδευόταν από μια γυναίκα, όταν όρμησε με το αυτοκίνητό του εναντίον των στρατιωτών, που φορούσαν αθλητικά ρούχα, αλλά ήταν ευδιάκριτο ότι ήταν στρατιωτικοί, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα. 

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο ένας συλληφθείς, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και κοιμόταν στη θέση του συνοδηγού, επέβαινε μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους στο όχημα, το οποίο αναζητούσαν οι αρχές, ωστόσο δεν είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνα του δράστη, όπως τον είχαν περιγράψει οι στρατιωτικοί στην αστυνομία.

Στη συνέχεια συνελήφθη η «ιδιοκτήτρια του οχήματος», αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για τη γυναίκα που επέβαινε στο όχημα. Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες και στη συνοικία Αρλεκέν όπου εντοπίστηκε το όχημα.

Μια πρώτη ομάδα στρατιωτικών της 27ης Ταξιαρχίας του Πυροβολικού δέχθηκε απειλές και ύβρεις από τον οδηγό, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Αλάν Ντιντιέ.

«Λίγες στιγμές αργότερα» συνέβη το ίδιο σε δεύτερη ομάδα και ύστερα «ο οδηγός όρμησε εναντίον των τεσσάρων στρατιωτών που κατάφεραν να ξεφύγουν και να προστατευτούν», περιέγραψε ο αξιωματικός, που ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Προς το παρόν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν έχει εμπλακεί.

Οι αρχές Τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα. «Δεν γνωρίζουμε αν επρόκειτο για ακούσια ενέργεια, ή για ενέργεια που είχε στόχο να τρομάξει τους στρατιώτες ή για προμελετημένη ενέργεια», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής νομαρχίας για τα κίνητρα.

«Απείλησε λεκτικά έξι ή επτά στρατιωτικούς που έκαναν τζόγκινγκ. Στη συνέχεια προσέβαλε μια δεύτερη ομάδα στρατιωτικών που έβγαινε για να κάνει τζόγκινγκ και η οποία τον έχασε στη συνέχεια από το οπτικό της πεδίο, όμως ενώ επέστρεφαν κατευθύνθηκε κατά πάνω τους με το αυτοκίνητο. Οι στρατιωτικοί κατάφεραν να ανέβουν στο πεζοδρόμιο και να μην τους χτυπήσει» διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Μπενουά Μπριλόν.

Το σημερινό περιστατικό συνέβη λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την επίθεση στη νοτιοδυτική Γαλλία, τα τέσσερα θύματα της οποίας κηδεύονται σήμερα. Μεταξύ τους ο Αρνό Μπελτράμ, ο αξιωματικός, ο οποίος παραδόθηκε στη θέση μιας ομήρου, και στον οποίο η Γαλλία σήμερα απέτισε επίσημο φόρο τιμής.

 

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!