Ένταση στο πανεκπαιδευτικό έξω από το Μαξίμου UPD

Πορεία από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν φοιτητές και εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας για τη διεκδίκηση μόνιμων διορισμών, εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων, και δωρεάν παιδεία, που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.

Οι διαδηλωτές πέρασαν τη Βουλή και έφτασαν στο ύψος του Μαξίμου, αλλά η Ηρώδου Αττικού είχε κλείσει από κλούβες. Όταν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους άρχισαν να σπρώχνουν μία κλούβα, οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. 

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, τοπικές ΕΛΜΕ και το ΠΑΜΕ.

Οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ επιδίωξαν να δουν τον πρωθυπουργό χωρίς αποτέλεσμα, καθώς δεν δέχτηκαν την αντιπρόταση για συνάντηση με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον Κώστα Γαβρόγλου.

Οι διδασκαλικές ομοσπονδίες είχαν υποβάλει το αίτημα, μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας στις 16 Μαρτίου. Τόνιζαν ότι «το κεντρικής σημασίας αίτημα των μαζικών μόνιμων διορισμών υπερβαίνει την αρμοδιότητά του και είναι αναπόσπαστο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!