Ξύλο και χημικά για τα μάτια του Τρούμαν

Στη χρήση βίας και χημικών εναντίον διαδηλωτών προχώρησαν άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι τραυμάτισαν δύο άνδρες και προσήγαγαν άλλους δύο, όταν κατά τη διάρκεια αντιπολεμικού συλλαλητηρίου ορισμένα άτομα επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με τους διαμαρτυρόμενους στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, όπου βρίσκεται το άγαλμα. Ο ένας τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι.

Νωρίτερα, μαθητές και φοιτητές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια στην επέμβαση στη Συρία ζητώντας να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και να δοθούν πόροι στην εκπαίδευση, αντί στη Συμμαχία.

Όταν οι νεαροί έφτασαν στο ύψος της γαλλικής πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας κοντά στο Σύνταγμα πέταξαν αβγά. 

Τα πανό γράφουν συνθήματα, όπως τα εξής: «Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Ξεσηκωμός-Όχι στον πόλεμο στη Συρία»,  «Έξω το ΝΑΤΟ να κλείσουν οι βάσεις. Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις».

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Πολιτικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών και ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας.

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!