Ισόβια στον εφευρέτη-δολοφόνο της Δανέζας δημοσιογράφου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε δικαστήριο της Δανίας στον εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν, τον οποίο έκρινε ένοχο για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την χώρα τον Αύγουστο του 2017.

Τον περασμένο Αύγουστο η 30χρονη Κιμ Βαλ εξαφανίστηκε, ενώ πραγματοποιούσε ρεπορτάζ για την κατασκευή ενός νέου υποβρυχίου από τον Πέτερ Μάντσεν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου, ενώ την επόμενη ημέρα οι αρχές διέσωσαν τον 46χρονο εφευρέτη, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Η Βαλ είχε επισκεφθεί τον Μάντσεν στο υποβρύχιό του για να του πάρει συνέντευξη.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, η αστυνομία ταυτοποίησε τον ακέφαλο κορμό της Βαλ, ο οποίος ξεβράστηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, ενώ τις επόμενες ημέρες οι αρχές εντόπισαν τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του θύματος.

Εις βάρους του Μάντσεν είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία, ενώ ο εφευρέτης είχε ισχυριστεί ότι ο θάντος της δημοσιογράφου προήλθε από ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του.

Ο Μάντσεν, ο οποίος άλλαξε πολλές φορές την κατάθεσή του, έχει ισχυριστεί ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο την ώρα που ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους. Ωστόσο, έχει παραδεχτεί ότι διαμέλισε το πτώμα της και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!