Ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις ο ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι

Ο γνωστός Αμερικανός κωμικός ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση, έπειτα από καταγγελίες δεκάδων γυναικών, και τώρα είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης από 15 έως 30 χρόνια.

Ο 80χρονος σήμερα ηθοποιός καταδικάστηκε από δικαστήριο της Πενσιλβάνια για σεξουαλική επίθεση εις βάρος γνωστής του το 2004 και μετά τις καταθέσεις δεκάδων γυναικών που κατήγγειλαν επίσης σεξουαλικές επιθέσεις, παρενόχληση ή και απόπειρες για ασέλγεια από τον άλλοτε πολύ αγαπητό και δημοφιλή κωμικό, οι οποίες χρονολογούνται ακόμη και πίσω στη δεκαετία του 1960.

Πριν από ένα χρόνο, ανάλογη υπόθεση έκλεισε με κακοδικία, καθώς το σώμα των ενόρκων δεν μπόρεσε να βγάλει απόφαση.

Ο Κόσμπι υποστήριξε ότι η σχέση του με το θύμα, την τότε 30χρονη πρώην αθλήτρια του μπάσκετ Άντρια Κόνσταντ, ήταν συναινετική ενώ οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι οι καταγγέλλουσες δεν ήταν αξιόπιστα πρόσωπα ή ότι πίσω από τις καταθέσεις τους υποκρύπτονται άλλα κίνητρα.

Ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε και ο Μπιλ Κόσμπι καταδικάστηκε για τρεις κατηγορίες διακεκριμένης επίθεσης.

Με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου ολοκληρώνεται η πτώση και η καταστροφή της καριέρας του κωμικού ηθοποιού, που ήταν από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα της αμερικανικής τηλεόρασης για πολλές δεκαετίες.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!