Διαγραφή ποινών σε πρώην κρατούμενους

Σε διαγραφή των ποινών αλλά και προστίμου που είχαν επιβληθεί σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, πρώην κρατουμένων, οι οποίοι είχαν εκτίσει την ποινή τους προχώρησε το αρμόδιο Συμβούλιο Χαρίτων με σχετική γνωμοδότηση και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Και οι τρεις ουσιαστικά προσέφυγαν , όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, στο Συμβούλιο Χαρίτων για την άρση των συνεπειών από τις ποινές που τους είχαν επιβληθεί, προκειμένου να ολοκληρώσουν την κοινωνική τους επανένταξη και να αναζητήσουν θέση εργασίας, ενώ εκ του νόμου τον τελευταίο λόγο για όλες αυτές τις υποθέσεις έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρώτος εξ αυτών , είχε καταδικαστεί για υπόθεση ναρκωτικών και ζητούσε να μπορεί να εργαστεί στο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να συνεχίσει τις σπουδές του ως διδακτορικός φοιτητής και να λάβει κάρτα διαμονής (visa) σε χώρα της αλλοδαπής ενώ οι άλλοι ήθελαν να διαγραφεί η ποινή τους αναζητώντας εργασία σε εταιρείες Security.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!