Ζάεφ: Ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά στην εξεύρεση μιας λύσης του ονοματολογικού

Την αισιοδοξία του για την εξεύρεση μιας αμοιβαίας λύσης στο ονοματολογικό εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. 

 

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ζάεφ εκτίμησε πως οι δύο χώρες δεν ήταν ποτέ πιο κοντά στην επίλυση του ζητήματος, προσθέτοντας ωστόσο πως ακόμα και η ενδεχόμενη αποτυχία των διαβουλεύσεων «δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου». 

 

Κατά τον ίδιο η ΠΓΔΜ θα εξακολουθήσει την ευρωπαϊκή της πορεία «με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο». Όπως άλλωστε τόνισε ο Ζάεφ, η σύσταση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι «μια ανοικτή πόρτα».

 

«Είναι πολύ σημαντικό για την ΠΓΔΜ», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας πως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων θα λειτουργήσει υπόσχεση «σταθερότητας» στην ήπειρο.

 

Όπως εκτιμά ο ίδιος, οι χώρες της περιοχής «ποτέ δεν συνεργάστηκαν τόσο πολύ μεταξύ τους».

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως το γεγονός πως ο Ζάεφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να «καταστρέψει εντελώς» την πορεία των διαπραγματεύσεων. 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!