Απορρίφθηκε εκ νέου η αίτηση αποφυλάκισης του Λούλα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε και τη νέα προσφυγή του πρώην προέδρου της χώρας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκισή του, όπως γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου του δικαστηρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η νέα απόφαση απόρριψης του αιτήματος ελήφθη μίση ώρα πριν από την προθεσμία, που έχει δώσει ο δικαστής καταπολέμησης της διαφθοράς Σέρζιου Μούρου προκειμένου ο Λούλα να παραδοθεί στις αρχές και να ξεκινήσει να εκτίει την ποινή κάθειρξης των 12 ετών και 1 μήνα για διαφθορά.

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλιάς είχε δοθεί προθεσμία να παραδοθεί έως τις 17.00 τοπική ώρα Παρασκευής (23.00 ώρα Ελλάδας). Πηγές από τον κύκλο του είχαν επισημάνει ότι δεν σκοπεύει να παραδοθεί απόψε. 

ΠΗΓΕΣ: ΑΜΠΕ, AFP

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!