Δημοσκόπηση: Σταθερά μπροστά η Ν.Δ. σε πεντακομματική Βουλή

Το προβάδισμα (9% στην πρόθεση ψήφου και 10% με αναγωγή επί των εγκύρων) διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση προβλέπει επίσης πεντακομματική βουλή, καθώς μόνο οι Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταφέρνουν να συγκεντρώσουν το επιθυμητό ποσοστό εισόδου στο Κοινοβούλιο. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μόνο το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ καταφέρνουν να αυξήσουν, έστω κι οριακά, τα ποσοστά τους, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που είχε γίνει τον Μάρτιο.

Επίσης, τρίτο κόμμα παραμένει το Κίνημα Αλλαγής, αυξάνοντας περαιτέρω (στη 1 ποσοστιαία μονάδα από 0,5%) τη διαφορά του από την τέταρτη Χρυσή Αυγή. 

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής αγγίζει το 8,5% (από 8% στη δημοσκόπηση του Μαρτίου), η Χρυσή Αυγή παραμένει στο 7,5%, ενώ το ΚΚΕ αυξάνει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τη δύναμή του και ανέρχεται στο 6%. 

Εκτός βουλής, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων και Ελληνική Λύση (όλοι με 1,5%). Στο 6,5% οι αναποφάσιστοι, στο 4,5% η αποχή όπως και το άκυρο/λευκό.

Αντίστοιχα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: Ν.Δ. 31,5%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, Κίνημα Αλλαγής 9%, Χρυσή Αυγή 8%, ΚΚΕ 6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2% και Ένωση Κεντρώων 2%.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!