Εξαρθρώθηκε σπείρα που παρήγαγε κάνναβη υδροπονικής μορφής UPD

Μία από τις πλέον σημαντικές υποθέσεις που έχει χειριστεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής χαρακτηρίζεται η εξάρθρωση σπείρας που διέθετε επαγγελματικού τύπου εργαστήρια καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Η σπείρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρήγαγε είδος κάνναβης (crystal canabis) που σύμφωνα με την αστυνομία στη «μαύρη αγορά» πωλείται προς 100 ευρώ το γραμμάριο. 

Οι δράστες παρήγαν επίσης παράγωγα κάνναβης σε μορφή πούδρας και σε μορφή ελαίου.

Η σπείρα αποτελούταν από τρεις Έλληνες -κανένας προ σεσημασμένος- και δύο Βιετναμέζους, ένα Τσέχο και έναν Ολλανδό. Ο ένας βιετναμέζος «χημικός-γεωπόνος» φρόντιζε για την καλή λειτουργία των εργαστηρίων και την ποιότητα της παραγωγής.

Είχε νοικιάσει πολυτελείς κατοικίες (από το 15' έως τα τέλη του 17') σε Εκάλη, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Ν. Πέραμο και δύο βίλες στο Διόνυσο.

Τα εργαστήρια που είχαν στήσει είχαν δυνατότητα παραγωγής από είκοσι έως τριάντα κιλά κατεργασμένης κάνναβης την ημέρα.

Κατασχέθηκαν:

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ελληνικής αστυνομίας το προσδοκώμενο όφελος από την παράνομη δραστηριότητα ανέρχεται στα 4 εκ. ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!