15ο Ενημερωτικό του αιρετού ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας Βαγγέλη Λουκά




15ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
                               του αιρετού του ΑΠΥΣΔΕ ΚΕΝΤΡIKHΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                                             Βαγγέλη (Άκη) Λουκά
         Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
     σας στέλνω ενημερωτικό από την  τελευταία συνεδρίαση   του ΑΠΥΣΔΕ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 
v Χορηγήθηκε μία  άδεια άνευ αποδοχών                         
·           σε εκπαιδευτικό , κλάδου ΠΕ79.01 του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης,  της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης από 16-4-2018    έως  31-8-2018

                                                                              
v Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα της, η  υποδιευθύντρια του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας - Χορτιάτη, της Διεύθυνσης Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με αίτησή της, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους  


v Αποδόθηκε δεύτερη ειδικότητα σε τέσσερις εκπαιδευτικούς  


ΠΥΣΔΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΛΕΚΤΙΚΟ   
   2η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΛΕΚΤΙΚΟ      

ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΒΑΒΛΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ81
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
ΠΕ01
ΘΕΟΛΟΓΟΙ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΠΕ87.03
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΠΕ86
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΑΣΙΚΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΠΕ02
ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
ΠΕ01
ΘΕΟΛΟΓΟΙ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΜΠΕΟΓΛΟΥ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΕ78
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΠΕ11
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ü     Δεν έγινε δεκτή η αίτηση αναγνώρισης δεύτερης ειδικότητας ΠΕ02.50 εκπαιδευτικού ΠΕ02 του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών γιατί  πρέπει να   αναγνωρίσει τη συνάφεια του μεταπτυχιακού του με την Ειδική Αγωγή από την αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή του ΙΕΠ και στη συνέχεια να ζητήσει  να του αποδοθεί η δεύτερη ειδικότητα.
ü     Δεν έγινε δεκτή η αίτηση αναγνώρισης δεύτερης ειδικότητας ΠΕ72 – Εκπαιδευτικών Ενηλίκων,  του Διευθυντή του Παλλατίδειου  ΓΕ.Λ. Σιδηροκάστρου,  διότι οι τίτλοι βάσει των οποίων ζήτησε τη δεύτερη ειδικότητα δεν αποτελούν προσόντα ένταξης στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό κλάδο.


v   Στο τελευταίο θέμα , αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διευθύνσεις Δ.Ε. ,στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κ. Μακεδονίας   για το σχολικό έτος 2018-2019, κατάθεσα την παρακάτω πρόταση:
Η Θέση μας(ΣΥΝΕΚ ,Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις) για τις αποσπάσεις σε φορείς είναι Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη << οι αποσπάσεις  θα πρέπει να γίνονται με μοριοδότηση και διαφάνεια>>.  Μέχρι να λυθεί το θέμα με πλήρωση των θέσεων μόνο από διοικητικούς  και, παρότι η προκήρυξη δεν το προβλέπει, ως Υ.Σ. μπορούμε, στα πλαίσια διασταλτικής ερμηνείας του νόμου, να καθορίσουμε τα παρακάτω βασικά κριτήρια τα οποία οφείλουμε να πάρουμε υπόψη στην επιλογή μας.
1.      Προβλήματα υγείας (προσωπικά, συζύγου, παιδιών, στενού οικογενειακού περιβάλλοντος)
2.      Κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, μονογονεϊκή, τριτεκνία, ανεργία συζύγου, άλλα προβλήματα)
3.      Εναλλαγή (να μην έρχονται συνεχώς οι ίδιοι), Απόσταση.
4.      Να μην προτείνονται όσοι αποσπώνται κατά προτεραιότητα (σύζυγοι στρατιωτικών, πανεπιστημιακών, εκλεγμένων σε ΔΣ, αιρετοί ΟΤΑ κλπ)
5.      Προσόντα μόνο όταν απαιτούνται με τεκμηρίωση και πρόταση για συγκεκριμένες ανάγκες π.χ. πληροφορικής για υποστήριξη ή οικονομολόγο για τα οικονομικό τμήμα.

Θεωρούμε ότι όσοι αποσπώνται στις υπηρεσίες επιτελούν βοηθητικό έργο, άρα η τεκμηρίωση ότι "έχει διοικητική εμπειρία" δεν ισχύει μεμονωμένη. Θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παραπάνω κριτήρια.»
Πολλά από τα παραπάνω σημεία της πρότασης λήφθηκαν υπ' όψη για την συγκρότηση της πρότασης Απόσπασης στους παραπάνω φορείς. Η πρόταση που αφορούσε τις 8 Δ.Δ.Ε. της Κεντρικής Μακεδονίας  ήταν ομόφωνη όχι όμως η πρόταση που αφορούσε την Περιφερειακή Διεύθυνση της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η πρόταση των αποσπάσεων για Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (Σ.Ε.Π.) στηρίχθηκε στα προβλεπόμενα από την εγκύκλιο προσόντα και την προβλεπόμενη  ιεράρχηση των προσόντων.
Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν ομόφωνη.




 Με εκτίμηση
Βαγγέλης  ( Άκης)  Λουκάς
Αιρετό τακτικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΚΥΣΔΕ
6974320189-6949565208
Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο
των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
ΣΥΝΕΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    11-05-2018


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!