Τελευταίες παραστάσεις για την θεατρική παράσταση Titus Andronicus στο Labattoir ... της Σοφίας Σεραφείμ






#titus_andronicus #sheakspeare


γράφει η Σοφία Σεραφείμ
_________________________________________
Μια παράσταση ιδιαίτερα σκληρή, εκρηκτική, χωρίς να σου δίνει "προστατευμένες" πληροφορίες.

Ο πόνος ενός πατέρα, η βιαιότητα, η δύναμη που πιστεύουν κάποιοι άντρες ότι πηγάζει πίσω από το φερμουάρ του παντελονιού τους, η εκδίκηση, η εξουσία, ο ευτελισμός της γυναικείας φύσης, όλα αυτά ερμηνευμένα από 4 άντρες ηθοποιούς με ταλέντο που δεν φοβήθηκαν να ενσαρκώσουν περισσότερους από 20 ρόλους, αλλά και από μια γυναίκα που χωρίς να πει τίποτα έκανε το κοινό να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Τέλος, εντυπωσιακή η σκηνοθεσία του Τάσου Ράτζου που μετέφερε την εικόνα στο σήμερα και εκμεταλλεύτηκε τον χώρο του Labattoir με τον καλύτερο τρόπο.



ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ!
Τελευταίες παραστάσεις 26 & 27 Μαΐου
Χώρος: Labatoir (παλιά δημοτικά σφαγεία)
Ώρα έναρξης: 9:15
Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσάβος, Γιάννης Ματρογεωργίου, Κωνσταντίνος Φωτίου & Κορνηλία Προκοπίου


Λίγα Λόγια για το έργο
(απο την σελίδα στο fb):

«TITUS ANDRONICUS»
William Shakespeare
Από την Εταιρία Θεάτρου «Μικρός Βορράς»
LABATTOIR(ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ) 18/19/20/25/26/27-5


Η Εταιρία Θεάτρου «Μικρός Βορράς», σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου
Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμα Labattoir (Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία)., παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, την τραγωδία εκδίκησης του William Shakespeare, «TITUS ANDRONICUS» σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

 Ο Ρωμαίος στρατηγός Τίτος Ανδρόνικος, κατακτητής των Γότθων, επιστρέφει στη Ρώμη, με λάφυρα τη βασίλισσα των Γότθων, Ταμόρα, και τους γιους της. Θυσιάζει τον μεγαλύτερο γιο της Ταμόρα και την ύβρη αυτήν, η βασίλισσα θα θελήσει να την ξεπληρώσει με όλη της τη λύσσα. Ο νέος αυτοκράτορας της Ρώμης Σατουρνίνος, αφελής, διεφθαρμένος και ερωτομανής, παντρεύεται την Ταμόρα, μαγεμένος από τα κάλλη και τον ερωτισμό που εκπέμπει. Αυτοκράτειρα της Ρώμης πλέον, η Ταμόρα, με εκτελεστικά όργανα τους άλλους δύο γιους της και τον μαύρο εραστή της, Ααρών, στήνει εφιαλτικό «χορό» εκδίκησης ενάντια στον Τίτο Ανδρόνικο και την οικογένειά του. Αχαλίνωτοι και βάναυσοι οι γιοί της, δολοφονούν, ακρωτηριάζουν, τιμωρούν, βιάζουν. Ο αιμάτινος κύκλος των βίαιων, εκδικητικών πράξεων, θα συνεχιστεί με τη θανάσιμη τιμωρία των γιων, του εραστή της Ταμόρα και της ίδιας από τον Τίτο Ανδρόνικο και τον γιο του Λούκιο, ο οποίος συμμαχεί με τους Γότθους για να στεφθεί, στο αιματοβαμμένο τέλος, αυτοκράτορας της Ρώμης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!