Φύση και Πολιτισμός συναντήθηκαν στο Πικ Νικ Τέχνης της ΙΡΙΣ στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά, γιόρτασε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, 25 χρόνια καλλιτεχνικής - πνευματικής δημιουργίας και προσφοράς κοινωνικού έργου, με τη διοργάνωση του 10ου ΠΙΚ ΝΙΚ ΤΕΧΝΗΣ, στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, έναν από τους ομορφότερους  χώρους αναψυχής και εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης.
Η γιορτή ξεκίνησε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΙΡΙΣ να υποδέχεται στην κεντρική είσοδο του Κήπου μικρούς και μεγάλους, και ακολούθησε ένα απολαυστικό τρίωρο με πανδαισία χρωμάτων, μοναδικές μυρωδιές από τα 1.000 και πλέον φυτά του Βοτανικού, περίπατο στις προσεκτικά χαραγμένες διαδρομές, κίνηση, ήχο, επαφή με τις τέχνες, τα εικαστικά, τη τζαζ και τη κλασική μουσική, το χορό, το Θέατρο, ακόμα και με τη ρομποτική, με πρωταγωνιστές τη φύση και τον πολιτισμό και οικοδεσπότες όλα τα εργαστήρια της ΙΡΙΣ, τα Δημοτικά Ωδεία Σταυρούπολης και Πολίχνης, τη Σχολή Χορού. 
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ» Παντελής Αδαμούδης, χαρακτήρισε αυτή τη δράση ως ένα κοινωνικό γεγονός, μια όμορφη πτυχή της καθημερινότητάς μας, σε μια πόλη που ασφυκτιά, που δυστυχώς δεν τη σεβόμαστε και δεν την αγαπάμε όσο πραγματικά της αξίζει.
Ευχαρίστησε το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη που στηρίζει το πολύπλευρο έργο της ΙΡΙΣ, τους κατοίκους και επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση και συμμετείχαν σε αυτή την επετειακή εκδήλωση, με απόλυτο σεβασμό στον χώρο που μας φιλοξένησε αλλά και στους μαθητές και καθηγητές της ΙΡΙΣ, επιβεβαιώνοντας ότι η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ο κόσμος της Τέχνης και της δημιουργικότητας, διαμορφώνουν καλλιέργεια και μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα.
Κάνοντας μάλιστα μια αναδρομή, με την ευκαιρία των 25 χρόνων, ευχαριστεί δημόσια όλους όσους θήτευσαν στα Διοικητικά Συμβούλια και έβαλαν το λιθαράκι τους για να  καταφέρει η Δημοτική Επιχείρηση να ξεπεράσει σοβαρότατες δυσκολίες και να συνεχίζει σήμερα να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες πολιτισμού, στήριξη και κοινωνικό έργο σε ομάδες που έχουν ανάγκη.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!