Βραβεύτηκαν οι μαθητές που κέρδισαν στον διαγωνισμό Αφίσας για την Αιμοδοσία στην Καλαμαριά


Καλαμαριά   15 - 06 -  2018

                                
                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βραβεύτηκαν οι μαθητές  που κέρδισαν στον διαγωνισμό Αφίσας για την Αιμοδοσία στην Καλαμαριά


Διαγωνισμό αφίσας με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία και κεντρικό σύνθημα "Κάθε σταγόνα είναι χαμόγελο γι' αυτόν που το χρειάζεται" διοργάνωσε η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, πριν λίγο διάστημα  στο πλαίσιο της 14ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.
Στόχος του διαγωνισμού ήταν  να ενθαρρυνθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες προκειμένου να συμμετέχουν  σε δράσεις που αφορούν τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο,  να συμμετέχουν ενεργά σε  δράσεις, να καλλιεργηθεί η δημιουργική στάση τους και να αναπτύξουν κριτική σκέψη.
Ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν να προαχθεί η ιδέα του ανιδιοτελούς εθελοντισμού, να γίνουν τα παιδιά μικροί μέντορες του εθελοντισμού στις οικογένειές τους και στο ευρύτερο περιβάλλον τους και εν γένει, να υιοθετήσουν θετικές σκέψεις και συμπεριφορές πάνω σε θέματα που άπτονται της συνεισφοράς και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Στο διαγωνισμό  συμμετείχαν συνολικά 190 μαθητές από πέντε  σχολεία της Καλαμαριάς ,  3ο, 5ο,  9ο ,17ο και 23ο. Τα έργα κρίθηκαν στον πρώτο κύκλο από τον Σύλλογο διδασκόντων κάθε σχολικής κοινότητας και στον δεύτερο κύκλο, από το σύνολο των έργων που είχαν σταλεί  στον Δήμο και κρίθηκαν

κρίθηκαν από μια καλλιτεχνική επιτροπή  στην οποία  συμμετείχαν ως μέλη η Αντιδήμαρχος Μαρία Παυλίδου-Βασιλειάδου, η Σταφυλίδου Αικατερίνη, υπεύθυνη του Δημιουργικού  στο τμήμα Πολιτισμού,  η Κοταλακίδου Λιάνα, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Καθηγήτρια Υποκριτικής και  Δημοτική σύμβουλος και η Αγγελοπούλου Δέσποινα, ζωγράφος και  Δημοτική σύμβουλος.

Η τελετή  της βράβευσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, στη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν Βραβεία, έπαινοι αλλά και βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.
Το πρώτο βραβείο κέρδισε η Σοφία Αργυροπούλου, μαθήτριας της ΣΤ' τάξης του  17ου  Δημοτικού  Σχολείου, το δεύτερο Βραβείο  κέρδισαν τρείς μαθήτριες από την Δ΄ Τάξη του  3ΟΥ  Δημοτικού Σχολείου, η Μαρία Γιαννούδη  η Βασιλική Παράσχου και η Δήμητρα Μαρκέλλα Στέβη, ενώ το τρίτο Βραβείο πήρε ο  μαθητής της Στ΄ τάξης Μάριος  Γκολεμι από το 9ο  Δημοτικό Σχολείο.
 Έπαινοι έλαβαν  οι μαθήτριες και οι μαθητές, Ζουφιλήντας Χρυσόστομος , Ιωσηφίδης Βασίλειος, Βαρσάμης Ηλίας, Παράσχου Κωνσταντίνα, Σαροπούλου Στυλιάνα, Γιαννούδη Χριστίνα, Περγαμηνέλη Βασιλική, Καϊμάκη Ζίλντα, Πέτσου Αναστασία, Μαλαμίδου Ερμιόνη, Λογά Στέλλα, Βουλγαρίδης Αργύριος, Κυριάκου Ουρανία, Πετροπούλου Χριστίνα, και Μπακυρτσή Ελένη.

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν παρέλαβαν μπλουζάκια με τυπωμένη πάνω την ζωγραφιά τους, ενώ τα παιδιά που πήραν έπαινο, παρέλαβαν από ένα βιβλίο χορηγία των Εκδόσεων  "Πατάκη".


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!