Ο Δήμος Παύλου Μελά ανακυκλώνει ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές – Τι, πως, που γίνεται η ανακύκλωση ΑΗΗΕ

Εγκαταλείπετε ακόμα τις χαλασμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σας στο πεζοδρόμιο; Αυτή η συμπεριφορά είναι πλέον ξεπερασμένη. Μπορούμε να απαλλασσόμαστε από αυτές τις συσκευές χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Πώς; Τις ανακυκλώνουμε!
Η ανακύκλωση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) έχει ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για την ανάκτηση υλικών, αλλά κυρίως για τη διαχείριση των επικίνδυνων ουσιών που εμπεριέχονται στις περισσότερες συσκευές και οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά, στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της προς τους πολίτες και να συμβάλλει στη διαμόρφωση  ενός  καλύτερου αστικού και φυσικού περιβάλλοντος, υλοποιεί το πρόγραμμα «Ανακύκλωση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού» σε συνεργασία με την «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ECO GREECE».
Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές είναι ανακυκλώσιμες. Στο Δήμο μας λειτουργεί πρόγραμμα συλλογής και μεταφοράς ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, με σεβασμό προς το περιβάλλον και τους πολίτες.
 «Σκοπός της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά είναι η δρομολόγηση μιας συνολικής διαδικασίας διαχείρισης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, έτσι ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης αυτών και παράλληλα να προστατευθεί το περιβάλλον από τις τοξικές ουσίες που περιέχουν οι συσκευές» υπογράμμισε ο  Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης
Παρακαλούμε όπως, οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά, που έχουν ηλεκτρικές ή  ηλεκτρονικές συσκευές προς ανακύκλωση, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα των Δημοτικών Υπηρεσιών:
α. 2313 302830 για τη Σταυρούπολη
β. 2313 302329 για τη Πολίχνη
γ. 2313 502106 για την Ευκαρπία

Πώς γίνεται η ανακύκλωση των ΑΗΗΕ στο Δήμο Παύλου Μελά σε τρία απλά βήματα
1. Ο δημότης επικοινωνεί με το Δήμο στα παραπάνω τηλέφωνα και δηλώνει την πρόθεσή του να ανακυκλώσει κάποια ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή.
2. Η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου επικοινωνεί με τη συμβεβλημένη εταιρεία ανακύκλωσης και της διαβιβάζει το αίτημα του δημότη.
3. Η εταιρεία επιβεβαιώνει τηλεφωνικά το ραντεβού με τον ίδιο τον πολίτη και έπειτα μεταβαίνει στο σημείο ανακύκλωσης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!