Η «σαρωτική» XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία -Στη διάθεση της το άρμα Leopard 2A6HEL [βίντεο]


H XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXV ΤΘΤ), υπάγεται στην ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία και από τις 15 Δεκεμβρίου του 2017, το Στρατηγείο της έχει μετεγκατασταθεί στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Στο αρματικό δυναμικό της Ταξιαρχίας, συμπεριλαμβάνεται το άρμα Leopard 2A6HEL, ένα από τα πιο προηγμένα οπλικά συστήματα που έχει στο οπλοστάσιό του ο Στρατός Ξηράς, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος άρματος:
- Αποτελεί ειδική έκδοση του Leopard 2A6, σχεδιασμένη για τις ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες.
- Ενσωματώσει πρωτοποριακή τεχνολογία.
- Συγκαταλέγεται στα κορυφαία άρματα μάχης παγκοσμίως.
Στο έμβλημα της Ταξιαρχίας, εικονίζεται η κεφαλή ενός αλόγου και το άρμα μάχης. Πάνω απ’ αυτή την παράσταση, αναγράφεται το ρητό «ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ». Αποτελεί ρήση του Περίανδρου, κυβερνήτη της Κορίνθου, ενός από του επτά σοφούς της αρχαιότητας και διακηρύσσει ότι «η υπέρτατη ένδειξη αγάπης προς την Πατρίδα είναι η προσφορά της ίδιας της ζωής», καθώς αντανακλά το ιδεώδες του αρχαίου κόσμου, ότι ο οπλίτης πρέπει να αγωνίζεται και να πεθαίνει για την ακεραιότητα της πατρίδας του. Η παράσταση του εμβλήματος, συμβολίζει τη ΔΥΝΑΜΗ, την ΟΡΜΗ, την ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ, την ΤΑΧΥΤΗΤΑ και την ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των Μονάδων της Ταξιαρχίας, ενώ το πράσινο περίγραμμα, είναι η υπόμνηση του διακριτικού χρώματος του Όπλου των Τεθωρακισμένων.
H XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Δ΄ Σώματος Στρατού και τo προσωπικό της με ηθικό, αισιοδοξία και πειθαρχία, εκπαιδεύεται για να εφαρμόζει σύγχρονες τακτικές στον αγώνα κίνησης και να έχει πίστη στην εκπλήρωση της αποστολής.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!