Ο ΙΣΘ κοντά στους πυρόπληκτους: αναλαμβάνει την νοσηλεία 11 τραυματιών- εγκαυματιών σε ιδιωτικά νοσοκομεία της πόλης και την αποστολή 12 εθελοντών - γιατρών
 
Θεσσαλονίκη, 26 Ιουλίου 2018
 
 
Δελτίο Τύπου
 
"Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε -με σχετικές επιστολές- το υπουργείο υγείας, την περιφερειάρχη Αττικής και τους δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα ότι είναι στο πλευρό των πληγέντων. Μαζί με τα νοσοκομεία Κυανούς Σταυρός, Άγιος Λουκάς, Γενική Κλινική και Διαβαλκανικό προτιθέμεθα να περιθάλψουμε και να νοσηλεύσουμε δωρεάν ένδεκα τραυματίες-εγκαυματίες καθώς επίσης και να σταλούν ειδικοί γιατροί-εθελοντές για να βοηθήσουν το έργο των συναδέλφων στην Αττική" ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μετά την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας.
 
"Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτίθεται να αναλάβει -μαζί με τα παραπάνω ιδιωτικά νοσοκομεία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης- την περίθαλψη και τη νοσηλεία για ένδεκα θύματα της πύρινης λαίλαπας κι αν υπάρξει ανάγκη και για άλλους. Ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι -και στη διάθεση των συναρμοδίων φορέων- να στείλουμε ομάδα δώδεκα -τουλάχιστον- χειρουργών, αναισθησιολόγων και πλαστικών χειρουργών ώστε να βοηθήσουμε άμεσα στο έργο των συναδέλφων των νοσοκομείων της Αττικής" είπε ο κ. Εξαδάκτυλος συμπληρώνοντας ότι "οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς - εθελοντές του ΙΣΘ και τα ιδιωτικά νοσοκομεία που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου"
 
Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Νίκου Νίτσας είπε ότι "οι γιατροί της Θεσσαλονίκης έχουμε συγκλονισθεί από το μέγεθος της εθνικής τραγωδίας και θα είμαστε επί ποδός για ό,τι χρειαστεί. Ως επιστήμονες της ζωής και της υγείας, ξέρουμε ότι το εθνικό πένθος κρατάει λίγες ημέρες, αλλά το προσωπικό και οικογενειακό για πάντα..."


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!