Στις 30 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ -Ποιο θα είναι το ερώτημα


Με 68 ψήφους υπέρ, το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε το δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Το δημοψήφισμα θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου και το ερώτημα θα είναι αυτό που είχε προτείνει ο Ζόραν Ζάεφ, δηλαδή «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη Συμφωνία με την Ελλάδα;».
Πριν από τη διενέργεια της ψηφοφορίας, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE αποχώρησαν, σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ. Ο βουλευτής του κόμματος Νίκολα Μιτσέφσκι χαρακτήρισε το ερώτημα του δημοψηφίσματος ανακριβές, διφορούμενο και χειριστικό.
«Το δημοψήφισμα θα είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα», δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και ζήτησε από την αντιπολίτευση να καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν. «Είναι μία ιστορική απόφαση, όχι μόνο γιατί πρόκειται για δημοψήφισμα, αλλά και επειδή καθορίζει το μέλλον της “Μακεδονίας”», συμπλήρωσε και εξέφρασε βεβαιότητα για την επιτυχία της διαδικασίας.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!