Σοκ: Στους 76 οι νεκροί -Φόβοι για τριψήφιο αριθμό θυμάτων από την φωτιά


Φαίνεται ότι δεν έχει τέλος η φρίκη της πυρκαγιάς στο Μάτι. Ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει και οι φόβοι ότι θα αγγίξει τριψήφιο νούμερο είναι μεγάλος.

Μέχρι στιγμής επισήμως, οι νεκροί από την πυρκαγιά που έπληξε την ανατολική Αττική, ξεκινώντας από τον Νέο Βουτζά και σαρώνοντας την Ραφήνα και το Μάτι, φτάνει στους 76.
Στην οδό Νικηταρά στο Μάτι, οι άνδρες των ΕΜΑΚ ανακάλυψαν πριν από λίγο, δύο ακόμη σορούς. Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές οι δύο ηλικιωμένοι ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους, που είχαν δηλωθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, λίγο πριν τις 21:00 βρέθηκε άλλη μια σορός ατόμου σε οικόπεδο κάτω από την λ. Μαραθώνος, στο Μάτι. Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, οι νεκροί φτάνουν τους 77.
Ωστόσο, αξιωματικοί της πυροσβεστικής θεωρούν ότι ακόμη και αυτός ο τραγικός απολογισμός είναι μετριοπαθής!
Οι πληροφορίες μιλούν και για άλλα θύματα για τρεις λόγους:
  • Πρώτον, υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη: Από τα 1.500 περίπου σπίτια έχουν ερευνηθεί μόνο τα 450. Λίγο μετά τις 20:00 ολοκληρώθηκε η έρευνα σε όλα τα ανοικτά σπίτια, όπως ανακοίνωσαν οι διασώστες και απομένουν τα κλειστά.
  • Δεύτερον στην περιοχή υπάρχουν αδήλωτοι αλλοδαποί.
  • Τρίτον, οι αγνοούμενοι ανέρχονται επισήμως σε 25, κάποιοι μιλούν και για 50, άλλοι για τριψήφιο αριθμό. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει έγκαιρα η ταυτοποίηση των αγνοούμενων για να διαπιστωθεί αν είναι ανάμεσα στα θύματα ή αν έχουν διασωθεί και δεν έχουν καταγραφεί ή, τέλος, αν παραμένουν αγνοούμενοι, γεγονός που αυξάνει τους φόβους ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των θυμάτων.
  • Τέταρτον: Οι σοβαρά εγκαυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους.
Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, ο οποίος εγκαίρως μίλησε για τριψήφιο αριθμό θυμάτων, μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ είπε: «Πιστεύω ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 100 ή θα υπερβούν και λίγο αυτόν τον αριθμό» επικαλούμενος τους αγνοούμενους.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!