Επίσημο: Αυξήθηκαν τα θύματα, 83 οι νεκροί -Ψάχνουν ακόμη στα καμένα


Αυξήθηκαν τα θύματα της τραγωδίας από την πυρκαγιά στο Μάτι κατά δύο, σε 83.

Η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλίρη σήμερα το μεσημέρι ανέφερε ότι οι νεκροί αυξήθηκαν σε 82, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε ακόμη ένας 73χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.
Η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ενημέρωσε ακόμη ότι προς το παρόν γίνονται έλεγχοι για τυχόν θύματα σε αυλές σπιτιών, δρόμους και κατεστραμμένα σπίτια, δεν έχουν αρχίσει, όμως, να ανοίγουν τα κλειστά σπίτια.
Χάος με τους αγνοούμενους
Την ίδια ώρα επικρατεί πλήρης σύγχυση ως προς τον αριθμό των αγνοουμένων, ο οποίος φαίνεται ότι φθάνει τους 25 και δεν είναι παραπάνω.
Οι συγγενείς των αγνοούμενων αυτές τις ημέρες σπεύδουν με δική τους πρωτοβουλία στα νοσοκομεία που έχει γίνει γνωστό ότι έχουν μεταφερθεί τραυματίες για να αναζητήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Μάλιστα όταν δεν τους εντοπίζουν εκεί παίρνουν τη δύσκολη απόφαση να πάνε στο νεκροτομείο στο Γουδί προκειμένου να δώσουν δείγμα DNA για να γίνει ταυτοποίηση με τις σορούς των θυμάτων που δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.
Η καταστρεπτική φωτιά πήρε ζωές και έκαψε περιουσίες, ενώ ο θρήνος, η οργή και η αγωνία παραμένουν για τους ανθρώπους που δεν ξέρουν τι απέγιναν οι συγγενείς και οι φίλοι τους που εγκλωβίστηκαν στη φωτιά.
Ενδεικτικά του δράματος που ζουν οι συγγενείς είναι τα λόγια της κυρίας Χαμηλοθώρη, που αναζητά τον αδερφό της. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 κατήγγειλε ανοργανωσιά και έλλειψη ενημέρωσης. «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν», είπε.
Η μόνη ενημέρωση που υπάρχει είναι αυτή που έγινε το βράδυ χθες το βράδυ, όταν ζητήθηκε από τους συγγενείς των αγνοουμένων να πάνε στο Γουδί για να δώσουν DNA.
«Παρακαλούνται οι συγγενείς των αγνοούμενων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου, από τις 08:00 έως τις 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων», ανέφερε.
Οσον αφορά την πυρκαγιά στα Γεράνεια Ορη, όπως γνωστοποιήθηκε, η κατάσταση είναι βελτιωμένη, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!