«Χαμός» από τους κεραυνούς τον Ιούνιο -Πάνω από 93.500, ποια ημέρα έπεσαν οι περισσότεροι [γράφημα]


Δεν υπήρξε ούτε μία ημέρα τον Ιούνιο χωρίς κεραυνική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ΖΕUS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πολύ υψηλή δραστηριότητα αυτού του τύπου τον περασμένο μήνα.
Συνολικά, σε όλη τη χώρα, τον Ιούνιο καταγράφηκαν 93.580 ηλεκτρικές εκκενώσεις, στην πλειονότητά τους κεραυνοί. Μάλιστα, ήταν ελάχιστες οι περιοχές που δεν δέχθηκαν κεραυνούς, όπως η Κάρπαθος και τα δυτικά τμήματα της Ικαρίας.

Ο «Μίνωας» έφερε πάνω από 64.000
Η πιο έντονη δραστηριότητα υπήρξε κατά τη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας «Μίνωας» από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου, όταν το σύστημα ZEUS ανίχνευσε περισσότερους από 64.000 κεραυνούς και αστραπές στην Ελλάδα. Στο επόμενο κύμα κακοκαιρίας «Νεφέλη», από τις 24 έως τις 29 Ιουνίου, υπήρξαν περισσότερες καταστροφικές καταιγίδες, αλλά ανιχνεύθηκαν μόνο 12.500 ηλεκτρικά φαινόμενα, κυρίως στο βορειοδυτικό Αιγαίο και στη νοτιοδυτική Πελοπόνννησο.
Στις 15 Ιουνίου οι περισσότεροι
Η 15η Ιουνίου ήταν η ημέρα που καταγράφηκαν οι περισσότεροι κεραυνοί τον περασμένο μήνα, συνολικά 18.818 και ακολούθησε η επόμενη ημέρα (16/6) με 16.685. Οι ημέρες με τους λιγότερους κεραυνούς ήταν η 8η Ιουνίου (οκτώ) και η 30ή Ιουνίου (εννέα).
Δύο θάνατοι
Υπενθυμίζεται ότι οι κεραυνοί προκάλεσαν τον θάνατο δύο πολιτών στη Μακεδονία, στις 2 και 3 Ιουνίου, καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό ενός παιδιού στη Λάρισα στις 13 Ιουνίου. Καταστροφές και έναρξη δασικών πυρκαγιών από κεραυνούς αναφέρθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας, από τη Θράκη μέχρι την Αττική και την Κρήτη.
Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!