Δ. Ωραιοκάστρου: Ομόφωνα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου


Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δ. Ωραιοκάστρου: Ομόφωνα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου

Ομόφωνα πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου η υποβολή πρότασης του δήμου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου για το  πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου - «Οpen Mall».
Έπειτα από πρόσκληση του υπουργείου Οικονομικών προς τους δήμους για συμμετοχή στο πρόγραμμα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου, ο οποίος έκανε και τις πρώτες επαφές με τα μέλη του, προκειμένου να είναι έτοιμος για την κατάθεση του σχετικού φακέλου. Επρόκειτο για μια αγαστή συνεργασία, η οποία θα αποφέρει οφέλη για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
«Επρόκειτο για μια προσπάθεια που θα αναβαθμίσει την τοπική αγορά του Ωραιοκάστρου, θα ανακουφίσει οικονομικά τους επιχειρηματίες και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι να φέρει καταναλωτές ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, Βασίλη Ιακωβίδη, μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμα 70 εμπορικά καταστήματα της περιοχής, εκ των οποίων τα 62 έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο, με αύξηση του προϋπολογισμού και μετατόπιση του κέντρου του σχεδιασμού από τη μεμονωμένη επιχείρηση στον δημόσιο χώρο. Το «Οpen Mall» θα λειτουργεί ως «τοπόσημο» για την πόλη. Αυτό σημαίνει αναβάθμιση της τοπικής αγοράς του Ωραιοκάστρου, προσέλκυση καταναλωτών, νέες θέσεις εργασίας.
Επόμενο βήμα, η σύνταξη και υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας  μεταξύ Δήμου και  Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου και η υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!