Όι Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια" έγιναν ομάδαΣυνέντευξη Τύπου της Ομάδας «ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ», δόθηκε σήμερα  Τετάρτη 11 Ιουλίου 11:30πμ στο Αμφιθέατρο "Ιωάννης Μανωλεδάκης"  στον 3ο όροφο του Κτηρίου της Διαγωνίου του ΔΣΘ (Τσιμισκή 111 και Ισαύρων)
Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν  οι άμεσοι και απώτεροι στόχοι της ομάδας, οι επιδιώξεις της και οι επόμενες κινήσεις της
Θεσσαλονίκη, 9.7.2018
Από το Γραφείο Τύπου

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εμείς, που υπογράφουμε το κείμενο αυτό συστήνουμε σήμερα, Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018,  στη Θεσσαλονίκη ομάδα δικηγόρων, με τίτλο «ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ»

Σκοπός μας  είναι :
1. Η διάδοση και εμπέδωση των αρχών του «κράτους δικαίου» σε όλο το Βαλκανικό χώρο (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, χώρες της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβία, Κύπρος, Αλβανία και Τουρκία)
2. Η διασφάλιση πρόσβασης όλων των πολιτών στο αγαθό της δικαιοσύνης χωρίς διακρίσεις.
3. Η διασφάλιση του δικαιώματος όλων των πολιτών σε «δίκαιη δίκη» ως  μιας θεμελιώδους   σημαντικής εγγύησης για κάθε δημοκρατική κοινωνία.
4. Η  ειρηνική διευθέτηση των διαφορών των Βαλκανικών κρατών μέσα από κλίμα συνεννόησης
5. Η στερέωση και διεύρυνση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα
6. Η εγγύηση της απόλαυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών) για όλους τους πολίτες των Βαλκανικών κρατών χωρίς διακρίσεις.

Μέσο για την επίτευξη των στόχων είναι η ειλικρινής αμοιβαία και τακτική συνεργασία των δικηγόρων και γενικότερα όλων των νομικών των Βαλκανικών κρατών καθώς και η ανταλλαγή απόψεων με τη διοργάνωση συναντήσεων και επισκέψεων στις έδρες των Δικηγορικών Συλλόγων για το επίπεδο ανάπτυξης των συστημάτων απονομής δικαιοσύνης και τη συγκριτική τους εξέταση .
Στην ομάδα μπορούν να ενταχθούν ασκούμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές.

Η πρωτοβουλία δεν δρά ανταγωνιστικά με τους Δικηγορικούς Συλλόγους, αλλά ενεργεί και δρα παράλληλα και ομόρροπα προς αυτούς.

Το δίκαιο είναι ενοποιητικός παράγοντας των κοινωνιών και είναι έννοια σύμφυτη με την ειρήνη και τη δημοκρατία.
Στα Βαλκάνια έχουμε ανάγκη την ειρήνη και τη δημοκρατία.
Ούτε η  ειρήνη, ούτε η  δημοκρατία μπορεί να υπάρξουν χωρίς δικαιοσύνη.

Οι δικηγόροι και γενικότερα οι νομικοί μέσα από τον επιστημονικό , νηφάλιο διάλογο και  σε πνεύμα συνεννόησης καλούμαστε να συμβάλλουμε σε μία νέα πορεία στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, που να εγγυάται την ειρηνική συμβίωση και την ευημερία  των λαών.
Μέλη της Ομάδας μπορεί να γίνουν δικηγόροι και γενικότερα νομικοί όλων των άλλων Βαλκανικών κρατών.

Μανόλης Λαμτζίδης, Πρ. Πρόεδρος ΔΣΘ, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, Ρωξάνη Κωστατζίκη, πρ. μέλος ΔΣ ΔΣΘ, πρ. μέλος Αντιπροσωπείας ΔΣΘ στο CCBE (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων), Έρση Φωτοπουλου, πρ. Ταμίας ΔΣΘ, πρ. Αντιπρόεδρος ΔΣ ΚΑΔΙΘ, Κώστας Αμπατζας , Πρόεδρος ΟΣΕΘ, Δημήτρης Τσελούδης, Θανάσης Αλεξόπουλος, μέλος ΔΣ ΔΣΘ, Ηλίας Γκίνδης, μέλος ΔΣ ΔΣΘ, Ζηνοβία Καδηγιαννάκη, Λεωνίδας Σδούκος, Θρασύβουλος Τζίκας, Σάββας Ταυρίδης, Κηπουρού Ελένη, Παπαθεοδωρου Κατερίνα, Αγλαϊα  Zωρδούμη ,Γιώργος Σάρλης, πρ. Γ. Γραμμ. Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Παρασκευή   Φιριπη, Χρήστος Λαμπάκης,Στάθης Σιαμέλης, Τσερβένης Χρήστος, Γρηγόρης Γ. Εδιρνέλης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, Αστέριος Παπαδημητρίου,Φωτεινή Αχτσίδου, πρ. μέλος ΔΣ ΔΣΘ ,Σκέντου Δέσποινα, Γιάννης Αντωνιάδης, Πρόεδρος Ο.Π.Ι., Λίντια ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ, Βασιλακάκης Γιάννης, πρ. μέλος ΔΣ ΔΣΘ, Μάχη Μαργαρίτη, πρ. μέλος ΔΣ ΚΑΔΙΘ, Αθηνά Γούλιαρου, Ολυμπία Χρυσάφη-Λάτσιου, μέλος ΔΣ ΕΥΑΘ


ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


Διαβάστε την ομιλία του Μανόλη Λαμτζίδη  εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!