Τσίπρας: Είστε πολιτικός απατεώνας -Μητσοτάκης: Είστε αδίστακτος & βαθιά διαπλεκόμενος


«Ντροπή σας», «πολιτικός απατεώνας», «το παιδί για όλες τις δουλειές», «ψεύτης», «χυδαίος», «συκοφάντης» ήταν μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στις κατά μέτωπο επιθέσεις που εξαπέλυσαν ο ένας στον άλλον.

Το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο από την έναρξη της διαδικασίας της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομία που είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας πολύ υψηλούς τόνους και αποκαλώντας τον «πολιτικό απατεώνα» και «ψεύτη». Μάλιστα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ είπε: «Ντροπή, ντροπή, ντροπή». Κλείνοντας, επικαλέστηκε δημοσίευμα και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι πήγε στο Βερολίνο για να διασφαλίσει ότι θα περικοπούν οι συντάξεις.
Στον ίδιο τόνο ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι ο πρωθυπουργός έλεγε πως θα αλλάξει την Ευρώπη και τελικά έγινε «το παιδί για όλες τις δουλειές». Μάλιστα τον αποκάλεσε «ψεύτη» και «συκοφάντη». Απαντώντας, δε, στις επιθέσεις για τα δημοσιεύματα, είπε στον πρωθυπουργό: «Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος».
Η πρωτολογία του πρωθυπουργού
Στην πρωτολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ζήτησε από το Βερολίνο να πιέσει για την εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων. «Ντροπή, ντροπή, ντροπή», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Αφορμή για την επίθεση αποτέλεσε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που ανέφερε ότι ο αρχηγός της ΝΔ ζήτησε από τη Γερμανία να εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.
«Όπως μάθαμε σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης οργάνωσε ένα ολόκληρο ταξίδι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες -και θα πρέπει να ντρέπεστε γι’ αυτό και όχι να φωνάζετε. Πήγατε μέχρι το Βερολίνο για να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο (σ.σ.: της περικοπής των συντάξεων).  Ντροπή σας, κ. Μητσοτάκη. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε, ντροπή, ντροπή, ντροπή. Πρέπει να ντρέπεστε απέναντι στους Έλληνες πολίτες, στον ελληνικό λαό, στους συνταξιούχους, στην παράταξή σας. Να πάτε στο εξωτερικό και αντί να υπερασπίζετε τα συμφέροντα της Ελλάδας, των συνταξιούχων και των κοινωνικών δυνάμεων, υπερασπίζετε τα στενά σας κομματικά συμφέροντα. Έχουμε συνηθίσει στον κυνισμό σας, αλλά αυτό είναι πραγματικά αποκαλυπτικό, αποδείξατε αυτές τις δύο τελευταίες μέρες στους Έλληνες πολίτες, στον κάθε συνταξιούχο ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις. Δεν σας ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών, το μόνο που σας αφορά είναι η πολιτική σας επιβίωση, η δίψα σας για επιστροφή στην εξουσία. Πορεύεστε με ένα και μόνο δόγμα: όσο χειρότερα για τον λαό, τόσο καλύτερα για εσάς. Και όταν βλέπετε ότι διαφαίνεται η πιθανότητα τα πράγματα να πάνε όντως καλύτερα για τον λαό, τότε χάνετε την ψυχραιμία σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν ο Μοσκοβισί για να αποκαλυφθείτε. Είναι καιρό τώρα που σας τρώει το σαράκι μήπως και δεν εφαρμοστούν οι περικοπές», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Ένα άλλο θέμα που επέλεξε να σηκώσει ψηλά ο κ. Τσίπρας και να κατηγορήσει με σφοδρότητα τη Νέα Δημοκρατία ήταν το θέμα του προσφυγικού, για το οποίο είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλέει με τους ακραίους της Ευρώπης.
«Το θράσος σας και ο κυνισμός σας δεν έχουν όρια. Την ίδια ντροπιαστική στάση έχετε πάρει και σε σχέση με τα όσα έχουν να κάνουν με την ευρωπαΐκή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Βγήκατε και κατηγορήσατε χωρίς ντροπή την κυρία Μέρκελ και εμένα ότι κάνουμε παζάρια και βρώμικες συναλλαγές, ότι δήθεν ανταλλάξαμε τη διατήρηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά με τη δημιουργία νέων hotspots. Πραγματικά δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας, αυτοεξευτελίζεστε μπροστά στα μάτια των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών. Σας συμβουλεύουν κάποιοι νεόκοποι καιροσκόποι σύμβουλοί σας και οι  ιδεολογικοί καθοδηγητές του κόμματός σας που ήταν πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ. Για εσάς μιλάω, κ. Γεωργιάδη και κ. Βορίδη. Τα συγχαρητήριά μου, το καταφέρατε», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και για τη στάση που κρατά στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι έτσι ανοίγει τον δρόμο σε ακροδεξιές και εθνικιστικές φωνές.
«Αποφασίσατε σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα να διχάσετε  τους Έλληνες προκειμένου να μη διχάσετε και να κρατήσετε ενωμένο το κόμμα σας. Σπείρατε ανέμους  και φοβάμαι ότι θα θερίσετε κι εσείς θύελλες. Με τη στάση σας στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών παίρνετε οριστικά διαζύγιο με ό,τι ονομάσατε "φιλελευθερισμό" και "Κεντροδεξιά". Αυτό που με αφορά -και αφορά το μέλλον της χώρας και τη δημοκρατία και την πολιτική ζωή του τόπου- είναι ότι υιοθετώντας τον λόγο και τις πρακτικές μιας νέας εθνικοφροσύνης προσφέρετε πολιτική κάλυψη στον φασισμό», είπε ο κ. Τσίπρας.
Και συμπλήρωσε: «Δώσατε την ευκαιρία σε κάθε λογής εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες να βγουν από τις κρυψώνες τους στο προσκήνιο. Να απειλούν, να προπηλακίζουν, να βιοπραγούν, να διοργανώνουν αντισυγκεντρώσεις σε συγκεντρώσεις άλλων κομμάτων και δήθεν με σκοπό τη Μακεδονία να φωνάζουν σε  αυτές τις αντισυγκεντρώσεις τα εξής συνθήματα: "μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφασίστα" και "στα όπλα, στα όπλα, να μπούμε μες στα Σκόπια". Αυτά τα συνθήματα φωνάζουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Δεν λέω ότι τις οργανώνετε εσείς αυτές τις συγκεντρώσεις, λέω ότι έχετε ευθύνη για την έξαρση της ακροδεξιάς ρητορικής και πρακτικής. Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση πολιτεύεται δανειζόμενη τη ρητορεία της ακροδεξιάς, δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς να βγουν στο προσκήνιο. Στο Μακεδονικό συμπλέετε απόλυτα με τον κ. Γκρούεφσκι και τους υπερεθνικιστές στο γειτονικό κράτος. Λέτε τα ίδια επιχειρήματα με αντίθετη φορά».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα της Novartis και έκλεισε την ομιλία του με νέα σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκαλώντας τον πολιτικό απατεώνα.
«Η ακροδεξιά, κ. Μητσοτάκη, είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων που βασίζονται στο ψέμα. Θέλετε να καταγραφείτε στη συνείδηση των πολιτών ως ένας πολιτικός απατεώνας την ώρα που σκορπάτε τον διχασμό, ψεύδεσθε ενώπιον του ελληνικού λαού. Εσείς, ο υπερασπιστής των εθνικών δικαίων, τιμητής της αλήθειας, είστε απλά ένα πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ της χώρας, μεταξύ των οποίων και του φίλου σας, του κ. Φρουζή της Novartis. Είχατε το θράσος να μας λέτε από αυτό εδώ το βήμα ότι στήσαμε σκευωρία στο θέμα της Novartis για να σπιλώσουμε αθώους. Και πάλι ντροπή σας, κ. Μητσοτάκη. Όταν ανοίγετε σαμπάνιες με τον κ. Φρουζή, για πόσο καιρό νομίζετε ότι θα πίνετε εις υγεία των κορόιδων; Πόσο σύντομα σας υποσχέθηκαν ότι θα σας κάνουν πρωθυπουργό και με ποια ανταλλάγματα, γι’ αυτό και ζητούσατε συνέχεια εκλογές;», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Η χώρα δεν είναι πια τσιφλίκι σας. Ούτε του κ. Φρουζή, ούτε του κ. Χριστοφοράκου, ούτε κανενός παράγοντα που παριστάνει τον αντιστασιακό στα μπουζούκια, δίπλα στα μπουκάλια με τις σαμπάνιες, νομίζοντας ότι το πορτοφόλι του και ο τραπεζικός λογαριασμός του αρκούν για να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Αυτή η Ελλάδα τελείωσε. Τον επίλογο αυτής της Ελλάδας τού χθες τον έχει γράψει ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα της χρεοκοπίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς τελείωσε. Δεν θα καταφέρετε να ξαναγυρίσετε τους Έλληνες στη μιζέρια και στην αναξιοπρέπεια. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας και εσείς και αυτοί που σας στηρίζουν», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας και στις εκλογές για αρχηγό, λέγοντας πως αν είχε εκλεγεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
«Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για τη χώρα και για τη Νέα Δημοκρατία αν είχε εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης... Με τον κ. Μεϊμαράκη είχα έντονη πολιτική αντιπαράθεση, αντιπαρατεθηκαμε δυνατά στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, πάντοτε όμως με πολιτικά επιχειρήματα. Και του αναγνωρίζω κι εγώ, όπως και όλοι στην Ευρώπη, πως τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα έβαλε πλάτη, καταλαβαίνοντας το εθνικό και όχι το προσωπικό συμφέρον. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Μεϊμαράκης όχι μόνο δεν θα εξευτελιζόταν, ούτε θα πήγαινε στο Βερολίνο να παρακαλάει να μειωθούν οι συντάξεις, αλλά θα μου έλεγε "εμείς βάζουμε πρώτοι πλάτη για τις συντάξεις, διότι αν εσύ το κατάφερες θα είναι κέρδος όχι μόνο για τη σημερινή κυβέρνηση αλλά για τη χώρα και για όλους Είστε εγκλωβισμένος σε μια αδιέξοδη, καταστροφική στάση, επιζήμια για τη χώρα».
Η πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Στον ίδιο τόνο, λέγοντας «είστε«ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, με Ψ κεφαλαίο», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής για τα περί συνάντησης με την Άνγκελα Μέρκελ.
«Είχατε το θράσος να επικαλεστείτε ρεπορτάζ της "Εφημερίδας των Συντακτών". Είστε σοβαρός; Είναι τόσο έγκριτοι που δεν γνωρίζουν ότι δεν συναντήθηκα ούτε με τον Ζεεχόφερ ούτε με τη Μέρκελ. Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, με Ψ κεφαλαίο! Είστε διπλός ψεύτης, όταν, μιλώντας για το μεταναστευτικό, με ταυτίζετε με τον Όρμπαν. Σε κάθε σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχω συγκρουστεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, αυτό θα σας συνοδεύει! Ντροπή σας!», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.
Στη συνέχεια, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε ακόμη πιο σφοδρά στον πρωθυπουργό: «Είστε συκοφάντης. Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος με πολύ πιο ισχυρούς δεσμούς από τις προηγούμενες κυβέρνήσεις και είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος. Εσείς τα συντονίζετε όλα, είστε πίσω από τις αθλιότητες του κ. Βαξεβάνη και του κ. Ματζουράνη. Ο μεγαλύτερος ψεύτης και ο πιο χυδαίος».
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαδιακή τη σημερινή ημέρα, επέτειο του δημοψηφίσματος. «Τότε που φέρατε τη χώρα στα πρόθυρα του διχασμού και της χρεοκοπίας», είπε και πρόσθεσε: «Συνήθως χάνετε την ψυχραιμία σας στη δευτερολογία. Βγάλατε έναν ακατανόητο εκνευρισμό και μας δώσατε μια πρόγευση στο τι θα ακολουθήσει την προεκλογική περίοδο. Αν βγείτε και κάνετε μια βόλτα -αν μπορείτε να το κάνετε, γιατί στη Θεσσαλονίκη μέχρι το αεροδρόμιο πήγατε-, αν ρωτήσετε ποιος είναι ο πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας, μια λέξη θα ακούσετε: Αλέξης Τσίπρας».
«Το "όχι" θέλει Έλληνες, το "ναι" θέλει προδότες»
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ένα tweet από εκείνες τις μέρες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. «"Το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τα αγρίμια από τις κότες". Ποιοι είναι αγρίμια και ποιοι κότες; Το συμπέρασμα θα το βγάλει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Εχετε γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές»
Και συνεχίζοντας για το δημοψήφισμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας -μια που αναφερθήκατε και στη δική μου- να θρηνούν κάθε μέρα που το "όχι" έγινε "ναι", αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια οδυνηρή επέτειος. Η επέτειος αυτή είναι επέτειος της ουσιαστικής σας ήττας, όχι μόνο της μετάλλαξής σας. Φωνάζατε "go back κυρία Μέρκελ" και σήμερα εκλιπαρείτε για ένα χτύπημα στην πλάτη. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους για να γίνετε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής. Λέγατε ότι θα αλλάξετε την Ευρώπη και γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές».
Επίθεση και στον Καμμένο
Στο κάδρο της επίθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό, είπε: «Ένας φυσιολογικός πρωθυπουργός θα σας είχε απολύσει. Αλήθεια, τι θα κάνετε στο ΝΑΤΟ; Θα πάτε μαζί (σ.σ.: με τα Σκόπια), θα καθίσετε μαζί;».
«Είστε ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς»
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στα όσα του είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τα περί ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ, είπε: «Συνεργαστήκατε στις πλατείες και μιλούσατε για κρεμάλες. Εσείς συνεργαστήκατε στην κυβέρνηση με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο εδώ και 3,5 χρόνια. Εσείς είστε ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς. Κάνετε τα πάντα για να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα ακροδεξιό, μπας και κόψει ψήφους στη ΝΔ. Ποντάρετε τα ρέστα σας στην ακροδεξιά για να επιβιώσετε, αλλά τελικά στον λάκκο που σκάβατε πέσατε εσείς».
«Εκλογές μια ώρα αρχύτερα»
Τέλος, για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές. 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!