«Πόλεμος» ΝΔ-Μαξίμου για τα αδέλφια Τσίπρα -Προσφυγές στη Δικαιοσύνη


Ανεβαίνει το θερμόμετρο μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις για την οικογένεια Τσίπρα και την ανακοίνωση του Μαξίμου -αλλά και των Αλέξη και Ζανέτ Τσίπρα – ότι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης που δέχεται από δημοσιεύματα συγκεκριμένων εντύπων και γνωστοποιεί ότι οι θιγόμενοι από αυτά προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, σχετικά με τη ρύθμιση δανείων συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας σε υψηλούς τόνους στη ΝΔ, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού την κατηγορεί ότι εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα, ευρισκόμενη σε «μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο» και «πανικό».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:
«Οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης του αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κου Μαρινάκη - και παρεμπιπτόντως αρχηγού της ΝΔ - καθώς και της βοηθού του, κας Σπυράκη, θα δοθούν από τους θιγόμενους εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Ωστόσο όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα.
Η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία η ΝΔ την καταδίκασε, η υπόθεση Novartis ωριμάζει και εγκυμονεί, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του.
Μεγάλο το στρατηγικό αδιέξοδο και δικαιολογημένος ο πανικός. Και πώς να τον κρύψωμεν άλλωστε...».
Δημήτρης και Ζανέτ Τσίπρα προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη
Την ίδια ώρα, τα αδέλφια του Πρωθυπουργού Δημήτρης και Ζανέτ Τσίπρα ανακοίνωσαν ότι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.
Με δήλωσή τους ο Δημήτριος Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα τονίζουν:
«Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».
Σπυράκη: Η ΝΔ ζητά απαντήσεις για πραγματικά περιστατικά για την οικογένεια Τσίπρα
Η Νέα Δημοκρατία «ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά» τονίζει η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη απαντώντας στις αιτιάσεις του Μαξίμου.
«Η τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκατ. ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.
Επίσης η κ. Σπυράκη υπενθυμίζει ότι «τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο».
Το επίμαχο δημοσίευμα
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Παραπολιτικά ανέφερε πως «η εταιρία ΔΙΟΔΟΣ Ο.Ε., στην οποία συμμετείχαν ως ομόρρυθμοι εταίροι τα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσίπρας και Ζαννέτ Τσίπρα, κατάφερε το 2016, την περίοδο δηλαδή της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, να ρυθμίσει το δάνειό της, ύψους 243.544 ευρώ, και μάλιστα με ευνοϊκότατους όρους, δηλαδή με αποπληρωμή της οφειλής σε 49 μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις των 4.970 ευρώ η κάθε μία και κυρίως με συμφωνία σταθερής δόσης, με μόλις… 300 ευρώ τον μήνα, για τα πρώτα 2 χρόνια».
Ο πόλεμος ανακοινώσεων 
Πρώτη στο χορό των ανακοινώσεων μπήκε η ΝΔ,  ζητώντας απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα για το όσα αποκαλύπτονται στο ρεπορτάζ των Παραπολιτικών. Ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με προσωπικές βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογένειάς του και εν συνεχεία ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. Η ΝΔ επιτέθηκε με νεότερη ανακοίνωσή της στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία ανταπάντησε το γραφείο του πρωθυπουργού. Ανακοίνωση με αφορμή των ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, εξέδωσε και η Τράπεζα Πειραιώς.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!