Φωτιά στο Μάτι: Στοιχεία ότι ξεκίνησε από αμέλεια ιδιώτη -Εκαιγε ξύλα και χόρτα [εικόνες]


Από αμέλεια ιδιώτη στο Νταού Πεντέλης φαίνεται ότι ξεκίνησε η φονική φωτιά που κατέκαψε το Μάτι και στέρησε τη ζωή σε τουλάχιστον 88 ανθρώπους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Ο εν λόγω ιδιώτης, παρά τις προειδοποιήσεις για επικινδυνότητα για ξέσπασμα πυρκαγιάς την περασμένη Δευτέρα, φαίνεται ότι έκανε κάτι εγκληματικό: Προσπάθησε να κάψει ξερά κλαδιά και ξύλα.
Μάλιστα η ταυτότητα του ιδιώτη είναι ήδη γνωστή στις αρχές.
Πρόκειται για άνδρα 65 ετών, κάτοικο κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς, ενώ μαρτυρίες τον θέλουν να προβαίνει συχνά σε καύση ξύλων και σκουπιδιών στο συγκεκριμένο οικόπεδο, που δεν είναι ιδιοκτησίας του.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εννιά καταθέσεις που τον δείχνουν ως τον άνθρωπο που από αμέλεια έβαλε τη φωτιά που κατέκαψε το Μάτι. Μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις αναμένεται ο εν λόγω άνδρας να κληθεί να καταθέσει.
Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, σήμερα το απόγευμα βρέθηκε στο σημείο από το οποίο φέρεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά και το ανακριτικό της ΕΛ.ΑΣ.
Αποκάλυψε ακόμα ότι ο ύποπτος, μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί, τοποθέτησε πλάκες και πέτρες για να εξαφανίσει τα ίχνη της καύσης, ενώ στη συνέχεια έριξε μεγάλη ποσότητα νερού για να απομακρύνει τα υπολείμματα των καμένων κλαδιών και ξύλων.
Τα στοιχεία αυτά, φαίνεται οι αποδομούν την άποψη ότι η φονικότερη πυρκαγιά στα ελληνικά χρονικά ήταν αποτλέσμα εμπρησμού και ενός καλά οργανωμένου σχεδίου.
Το σημείο από όπου φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά και το πώς εξαπλώθηκε προς τα κάτω, όπως προβλήθηκε από το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

 Ετσι, τα ευρήματα στο Νταού Πεντέλης κατατείνουν στην εκδοχή του εμπρησμού από αμέλεια, ενώ ούτε στην Κινέτα τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχουν εντοπίσει ίχνη εμπρηστικών μηχανισμών στις εστίες της φωτιάς.
Διαφορετική είναι η περίπτωση των δύο πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε αγροτικό δρόμο στη Νέα Μάκρη. Εκεί, υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό από πρόθεση, καθώς μάρτυρες καταγγέλλουν ότι είδαν ένα άτομο να βάζει φωτιά σε δύο διαφορετικά σημεία στο πλάι του δρόμου που απέχουν μεταξύ τους 300 μέτρα.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!