Σύγχυση για την τραγωδία: Η Περιφέρεια λέει ότι έδωσε εντολή εκκένωσης στο Μάτι -Διαψεύδει ο δήμαρχος


«Δώσαμε εντολή εκκένωσης στους δήμους» λέει η περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννα Τσούπρα, με τον δήμαχο Ραφήνας Πικερμίου να την διαψεύδει και να λέει ότι δεν έλαβαν ποτέ εντολή εκκένωσης.

Συγκεκριμένα, η κυρία Τσούπρα μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε: «Την ώρα της πυρκαγιάς συνδράμουμε το ρόλο της πυροσβεστικής και αυτή εισηγείται την εκκένωση. Την λάβαμε (σ.σ. την εντολή εκκένωσης) και ενημερώσαμε τους δήμους.
Η περιφέρεια έβγαλε την απόφαση για την εκκένωση και πήραμε τους Δήμους και ήμουν εκεί με τον Δήμαρχο Ραφήνας. Το απόγευμα έγινε. Την ώρα που έφτανε η φωτιά, ήμουν στο Νέο Βουτζά. Τον δήμαρχο τον είδα επί τόπου. Η εκκένωση όμως είναι πολύ πολύπλοκο σχέδιο. Ηταν πολύ δύσκολο μέσα σε μία ώρα να γίνει εκκένωση σε μία περιοχή σαν το Μάτι».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πικερμίου-Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς όταν ρωτήθηκε αν η κυρία Τσούπρα του έδωσε εντολή εκκένωσης, την διέψευσε. «Αυτό δεν έγινε ποτέ, δεν επικοινώνησε ποτέ κανένας μαζί μου. Η φωτιά έφτασε σε μισή ώρα στη θάλασσα. Μην προσπαθούν καμιά να μεταθέσουν ευθύνες.Προφανώς και όχι δεν έλαβα εντολή εκκένωσης», είπε και πρόσθεσε: «Να μου πει κάποιος ποιος μου την έδωσε», υποστηρίζοντας ότι με την κυρία Τσούπρα, αν και βρέθηκαν δια ζώσης, δεν αντάλλαξαν κουβέντα και δεν κατάφεραν να μιλήσουν. 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!